Iran op jacht naar bling bling


Iran zou haar gehele goudvoorraad uit een Zwitserse bankkluis hebben gehaald en meegenomen naar Teheran, zo schreef een Zwitserse krant. Maar Iran ontkent dat. Het had ook moeten opvallen, want het zou gaan om maarliefst 250 ton goud, goed voor 3,2 miljard euro.

Met het oog op economische sancties of zelfs oorlog zou het niet raar zijn dat Iran achter haar goud aan zit. De prijs van het edelmetaal brak een record vandaag en kent op dit moment de hoogste notering in 25 jaar. Speculanten spelen waarschijnlijk mede in op indicaties dat centrale banken in de wereld zijn gestopt met het verkopen van hun goudvoorraden.
De goudprijs correleert met de beurskoers. Als de goudprijs stijgt, dalen de koersen. Beleggers kunnen hun geld maar één keer besteden per slot van rekening. Maar de banken trekken zich hier niets van aan, ze komen alleen maar met goed nieuws. Alle advieswijzigingen vandaag gaan voor een hoger koersdoel. En olie is ook weer duurder geworden. Het zou er op kunnen wijzen dat centrale banken zoveel geld hebben bijgedrukt en in de economie gepompt dat de laatste tijd sprake is van een ongeziene geldontwaarding. (Zie de beursupdate op circa de helft van deze uitzending).

Gerelateerd:
Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting
Het einde van de dollar is nabij

Lees ook:Einde der tijden nabij
Lees ook:WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka
Lees ook:WK Voetbal: ABN Amro schiet zich in de voet
Lees ook:Bankenclub haat zwart geld
Lees ook:Einde nabij: 7 centrale banken dumpen dollar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.