Ahold: Koning Cees van der Hoeven doorgelicht

Gisteren op Nederland 1 een portret van de zonnekoning van Zaandam: Cees van der Hoeven. De Enron film liet al zien dat een beursschandaal zich fantastisch leent voor een documentaire. Maar de vooraankondiging van deze uitzending begint met een analist.

"The kiss of death noemen wij zo’n onderscheiding," zegt financieel analist Roel Gooskens van HSBC (Hong Kong Shanghai Banking Corp., Brits) in KRO’s Profiel over de vele prijzen die Van der Hoeven kreeg. "Wie zo veel prijzen wint, heeft het heel goed gedaan. Maar als je het meer dan gemiddeld goed doet, dan heb je ook meer dan gemiddelde risico’s genomen. En dan komt de val ook wel."
Nou, bedankt voor deze tip. Pas maar op, want een grote kanshebber voor de mosterd-na-de-maaltijd-award. Elk bedrijf dat beter dan gemiddeld scoort niet kopen dus. Maar een paar jaar geleden hoorden we nog wat anders. In de Enron-film werd niet voor niets gehakt gemaakt van het analistendom.
(Overigens heeft deze analist wel een goede voorspelling op zijn naam, voor de goede orde, over Joep van den Nieuwenhuyzen. Beetje makkelijk misschien, maar Gooskens had het snel door.)
Hier de link naar de uitzending.

Meer beurs en aandelen:
Aandelenleaser Dexia knijpt ook Belgen af
Babyvoeding-topman casht 8,5 miljoen eu
ING en ABN Amro gokken op alcohol

Lees ook:Beursschandalen goed voor filmbusiness
Lees ook:Ahold vs Enron
Lees ook:Milde straffen voor oud-bestuurders Ahold
Lees ook:Bijna 10% productie Spyker weggegooid
Lees ook:Nationale Nederlanden belegt slechts vijfde van inleg

2 reacties op “Ahold: Koning Cees van der Hoeven doorgelicht

 1. Sarge

  Belegginsanalisten hebben achteraf altijd gelijk, maar gedurende de opmars van Ahold hebben we geen enkele onafhankelijke analist gehoord die ook maar de geringste vraagtekens zette bij de enorme groei van de supermarktgigant.
  Liever dan een groei van boven de 10% voor een supermarkt, waar het om centjes gaat voor wat betreft de winst én groei, gedurende langere periode in twijfel te trekken liepen ze allemaal als hondjes achter hun baas Van der Hoeven aan !!!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henk

  Het is wel een aanrader de uitzending te bekijken. Vooral Albert Heijn zelf gaat lekker tekeer over Van der Hoeven: ‘Een haan met stront aan zijn poten’.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.