De organisatiestructuur van Gus’ houtbedrijven

Volgens het Openbaar Ministerie althans. De van medewerking aan oorlogsmisdaden in Liberia verdachte Gus Kouwenhoven had in 2002 12.500 km2 bos onder haar hoede, even groot als half Nederland. Warlord Charles Taylor, toen president, deelde mee in de opbrengst.

Het moet om behoorlijke bedragen gaan die binnenkwamen voor het verkochte hardhout. Een royaltyafspraak tussen LFDC en OTC in 1999 besloeg 15,7 miljoen dollar in drie jaar. Het geld van OTC en RTC waren een belangrijke bron van inkomsten voor het tereurregime dat kindsoldaten bloedige slagen liet voeren.
De hier genoemde Wong is een Maleisiër of Indonesiër die de operatie in Liberia in de gaten hield namens zijn vader, die geld stak in OTC. De FDA is de overheidsinstelling van Liberia die concessies uitgeeft.

Zoom

Zie ook:
Kouwenhoven dag 11: Eis 20 jaar en 450.000 eu boete

Lees ook:Kouwenhoven spreekt weer
Lees ook:Kouwenhoven dag 11: Eis 20 jaar en 450.000 eu boete
Lees ook:Veroordeelde wapenhandelaar Mr. Gus belt Nova
Lees ook:Dag 1 rechtzaak tegen godfather van Liberia mr. Gus
Lees ook:Taylor ontmoet oude vriend in Scheveningse cel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.