Crash in Indonesië, opkomende markten

Fijne jongens bij JP Morgan. Een paar weken geleden riepen ze beleggers op weer te gaan brandhaardbeleggen. Sindsdien zijn in de opkomende derdewereldeconomieën als Brazilië, Turkije en Indonesië zowel de aandelenkoersen als de valuta flink gedaald. Vooral Indonesië krijgt klappen.

Zowel de aandelen als de munt zijn in Indonesië, rond de eeuwwisseling al zwaar getroffen door een crises, in recordtempo minder waard geworden, meldt Bloomberg. In heel Azië zijn net als in Europa de beurskoersen aan het dalen, en wijken beleggers uit naar veilige havens als overheidsleningen. Vooral wordt gevreesd voor rentestijgingen en dalende bestedingen in de VS, ook voor opkomende economieën de belangrijkste afzetmarkt.

Zie ook:
Nederland probeert weer geld te trekken uit Indonesië
Het is gedaan met de stijgende beurskoersen

Illustraties: © Sebe Emmelot

Lees ook:Wereldbank, OESO: brandhaardbeleggen groeit
Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour
Lees ook:WK Voetbal: Iran moet winnen
Lees ook:Europa-tv rekent niet op miljoenenpubliek
Lees ook:Oud-Aholdbestuurder in actie tegen leegloop beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.