Ajax verliest ruim 13 miljoen euro aan beurswaarde

De enige die plezier beleefde aan Ajax-Kopenhagen was Geenstijl.nl met een briljante reclamecampagne. Ajax verloor helaas in de tweede helft haar hoofd en verliest hiermee minimaal 9 miljoen euro aan inkomsten uit de Champions League. Ook de aandeelhouderswaarde verdampte meteen flink.

De Amsterdamse club moest woensdag in de Arena een 2-1 voorsprong verdedigen tegen FC Kopenhagen uit het nietige Denemarken. Als dit was gelukt, dan was de Amsterdamse voetbalclub doorgestroomd naar de lucratieve poule-fase van de Champions League. Daar wachtten dan de miljoenen aan inschrijfrechten, drie uitverkochte wedstrijden tegen Europese topclubs, veel geld vanwege de mediawaarde van de uitzendingen op tv en bij plaatsing de kwartfinale etc.

Ajax speelde de eerste helft prima, maar wist de bal niet in het net te krijgen. In de tweede helft zorgden de luizige Denen eerst voor 1-0. Daarna frommelde Ajacied Vermaelen de bal in het eigen doel. Weg miljoenen-inkomsten, ‘here we come UEFA-cup’. Ajax moet binnenkort wel met een winstwaarschuwing komen, want de club zal dit seizoen uit de normale bedrijfsvoering met sowieso met verlies draaien. Het enige wat nog rest is de verkoop van één of twee sterspelers, anders worden het ook netto absoluut rode cijfers in Amsterdam Zuidoost, net als vorig seizoen overigens.

Het aandeel Ajax kreeg als verwacht donderdagmorgen een behoorlijke klap. Het fonds kelderde van 9,74 euro per aandeel naar 8,87 euro per aandeel. Een verlies van 87 eurocent maal de 18.333.333 aandelen die Ajax heeft uitstaan, maakt een verlies aan beurswaarde van 16 miljoen euro. Later op de dag herstelde het fonds zich tot 9,00 euro. Nog steeds een verlies 13,5 miljoen euro.

Ajax ging een paar jaar terug voor 11,35 euro (25 gulden) naar de beurs. De Amsterdammers gaven toen 5 miljoen aandelen uit en haalden hiermee 125 miljoen gulden op. Een belegging in het fonds heeft dus nog niet tot succes geleid, zie de huidige koers van 9 euro. Behalve dan voor de slimmeriken die de aandelen van het fonds op 7 maart 2003 aanschaften, toen stond de koers namelijk op een all-time-low van 3,25 euro!

Slimmerik Adri Strating heeft overigens al veel geld aan Ajax verdiend. Strating heeft sinds eind 2003 ruim 7 procent van de aandelen in handen, hij heeft hier ongeveer 7 miljoen euro voor betaald. De waarde van het pakket staat nu op 11,5 miljoen euro. Delta Lloyd heeft al sinds jaar en dag 5 procent van de aandelen. De vereniging Ajax bezit overigens de meerderheid van ruim 72 procent.

Zie ook: Laatste voetbalrechten NOS in een klap minder waard

Meer nieuws:
FC Groningen raakt tv-rechten UEFA-cup niet kwijt
Amerika en Iran zijn het eens
Boze Volkskrantbaas haalt krant op bij bezorgers
Willem Holleeder zou Dirk Scheringa afpersen

Lees ook:Voetbalupdate: Marc Overmars en Adri Strating over aandelen Ajax
Lees ook:Ajax ontkent: Huntelaar helemaal niet verkocht
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Voetbalrechten NOS door Ajax veel minder waard
Lees ook:Ajax: gouden belegging zo’n Huntelaar

3 reacties op “Ajax verliest ruim 13 miljoen euro aan beurswaarde

 1. Bas

  yoyoyo is dat maxima in d’r legging
  ?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Hendrik

  Het feit dat sinds maart 2003 de aandelen zijn gestegen terwijl het vertrouwen vanaf 2003 alleen maar heeft afgenomen, met name het seizoensjaar 2005/2006, zegt genoeg over het vreemde gedrag van de aandeelhouders. Ik denk dus, fans met angst. Geen vertrouwen meer in de club Ajax die zijn jasje niet meer past.
  Wordt het niet tijd dat AZ de beurs op gaat?

    /   Beantwoorden  / 
 3. stan

  Mooi skoopje.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.