Sensch ende Simplicity

Het wordt dan pas sinds kort van het tweenahoogste dak bij Amsterdam Amstel geschreeuwd, Philips' motto 'Sense and Simplicity' is al net zo oud als het gedachtengoed van het nieuwe kabinet. En al even duurzaam.

 

Dit is de Philicorda, een orgel dat in de jaren vijftig voor het eerst van de band liep in Eindhoven. "Een rechttoe-rechtaan bakkie", noemt toetsenist André Dodde van rockband Green Hornet het instrument voor hij er op gaat spelen. Ja, nu nog. Anno 2007. Het geluid is wel te vergelijken met dat van een Hammond, maar dan op z'n Hollands. Zuinig, maar niet gespeend van een vleugje Brabantse gezelligheid.

 Geen wonder dat de Philicorda in menig gereformeerde huiskamer een jarenlange staat van dienst heeft opgebouwd. Want het zingt fijn met z'n allen om het kleine orgeltje, dat gaat u de komende vier jaar wel zien in Postbus 51-spotjes. 

Je moet niet teveel van het instrument verwachten, vertelt zanger Olaf Veenstra van Green Hornet, maar een goede bespeler kan er veel uithalen. En de jaren-vijftig-hightec van Philips is makkelijk te bedienen. En als de kast van de Philicorda het begeeft na jarenlang gesleep naar kroeg en club, dan leg je gewoon de elektriek uit je ouwe orgel in een nieuwe kast. En dat voor maar dertig euro. Hoe Hollandser kan Sense and Simplicity zijn?

Meer muziek:
Muziekklassieker Warm Leatherette
Drugsoorlog met soundtrack in Brazilië

Meer bedrijfsnieuws:
Jaarcijfers: Shell in het nauw ondanks miljardenwinst
Katholiek geld buiten spel in jacht op Alitalia

Lees ook:Ajax flikkert Philips uit de Arena
Lees ook:Shell is blij met einde van ‘easy oil’
Lees ook:Biobrandstoframp begint op te vallen
Lees ook:Gelt Dekker en Kooistra rijkste homo’s
Lees ook:Beursanalisten kletsen maar wat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.