Kooistra: rookverbod goed voor saneren horeca

Minister Klink heeft een medestander in horecamogol Sjoerd Kooistra. Van de überkroegbaas van Nederland mag er onmiddellijk een rookverbod in de horeca komen. Hij verwacht geen teruglopende klandizie, integendeel, het zal het einde van veel kleinere cafés en disco’s inluiden, en dat vindt hij mooi meegenomen. 

“Er zijn 5.000 tot 10.000 horecabedrijven te veel in Nederland. Dat zijn bedrijven waar de ondernemer minder verdient dan het minimum loon,’’ aldus Kooistra.

Die klanten kunnen dan ook mooi bij hem terecht. Immers: "Nieuwe, mooie, grote concepten lopen goed, maar veel kleintjes zullen het niet redden. Er staan er niet voor niets honderden te koop.’’

Meer Kooistra: 
Rookverbod redt horecatycoon Sjoerd Kooistra
8 jaar cel voor moordaanslag op Kooistra’s neef
Oesterbar zonder Kooistra nog slechter
Sjoerd Kooistra laat zich niet wegjagen uit Amsterdam

Lees ook:Rookverbod redt horecatycoon Sjoerd Kooistra
Lees ook:Sjoerd Kooistra laat zich niet wegjagen uit Amsterdam
Lees ook:Afgelasting Nijmeegse Vierdaagse kost miljoenen
Lees ook:Sjoerd Kooistra gaat groot in Eindhoven
Lees ook:Horecakeizer Kooistra komt met nieuwe methode

7 reacties op “Kooistra: rookverbod goed voor saneren horeca

 1. Henny Louwen

  Nederland begint staads meer op een dictatuur te lijken,het is toch van de domme als je als mens niet zelf mag beslissen wat je doet.Zelf ben ik gestopt met het kopen van sigaretten omdat het niet bevordelijk is om te roken voor iemand met astma,maar als ik de kans heb om er een te roken dan doe ik dat,iedereen moet vrij zijn om te doen en laten wat hij/zij zelf wil,weet nog goed toen de anti rook campagnes begonnen,niemand geloofde dat zij eens de macht zouden grijpen,maar zie nu moet iedereen naar hun pijpen dansen laat de Nederlandse burger vrij en betuttel niet zo roken is slecht oke,maar gezellig in de kroeg in een restaurant na het eten,waarom moet dat verboden worden werknemers in de horeca roken ook en die mogen nu niet tijdens het werk en worden verplicht net als de klanten buiten te gaan staan,straks hebben we alleen nog terassen met grote parapluu’s voorals’t regent en zijn alle zaken verder gesloten of aleen toegangkelijk voor zijkers.

    /   Beantwoorden  / 
  1. John Knappers

   Weet je wat ik zo raar vind. Dat de overheid zich wel mag bemoeien met het roken in de horeca, maar dat een longarts zich niet mag bemoeien met het gegeven of een zwaar longpatient blijft roken.
   Denk hier eens over na. Dat is toch net zo krom als dat hele rookverbod zelf.

     /   Beantwoorden  / 
 2. bisschop

  @Hennie Louwen:
  Dictatuur? Ja een dictatuur van de rokers! Ik kom al jaren niet meer voor mijn plezier in café’s omdat ik een enorme helel heb aan die stank van rook in mijn kleding en haar.
  Wat helemaal van de zotte is dat er bijv in McDonalds nog gerookt mag worden. McDonalds! Een bedrijf dat zich in al zijn reclame specifiek richt op kleine kinderen, denk maar aan de McD clown, de ballenbak, speeltuintje, Happy Meal enz. Dat daar nog gerookt wordt tussen onschuldige kinderen is gvd een schande.
  Typisch dat een horeca-professional als Kooystra zoiets inziet. Als je zonodig wil roken ga je toch lekker buiten staan?

    /   Beantwoorden  / 
 3. inzethorren

  Apart mannetje blijft het, maar hij heeft het wel goed voor elkaar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.