Het komt helemaal goed met Afghanistan

Het kan nog even duren, maar het komt goed met Afghanistan. Die rustgevende boodschap heeft president Niyazov van buurland Turkmenistan voor ons.

illustraties: Sebe Emmelot

Niyazov, in de Turkmeense volksmond beter bekend onder z’n aanspreektitel ‘zijne excellentie Saparmurat Niyazov "Turkmenbashi"*, president van Turkmenistan en voorzitter van het kabinet van ministers’, zei dit vrijdag op het negende Jubileumwereldcongres van Turkmenen in de Turkmeense hoofdstad Ashgabat. (* leider der Turkmenen)

De belangrijkste boodschap van Niyazov voor zijn volk was dat ‘Turkmenistan uitstekende relaties onderhoudt met al haar buurlanden". Naast Afghanistan zijn dat Iran, Oezbekistan en Kazachstan. Iran is een belangrijke handelspartner van het olierijke, jaarlijks goed voor een miljard euro.

Maar ook in Afghanistan ziet Niyazov een emerging market, hield hij het congres voor. "Dat land heeft nu wat probleempjes, maar die zal het binnen afzienbare tijd te boven zijn."

Het nieuws uit het land waar de meloen elke tweede zondag van augustus haar eigen feestdag heeft, had weinig invloed op de Iraanse beurskoersen. De TEPIX in Teheran sloot na een rustige dag 2,1 punten lager op 9588,9 Rial.

Meer nieuws

Sachalin hoofdpijndossier voor Shell

Geenstijl koopt domein Campingzender.nl voor SBS

Albert Heijn wordt weer gewoon duur

Lees ook:Turkmenen willen Duitsers aan het gas
Lees ook:Sterren dansen om het gas
Lees ook:Geopolitiek mijnenveld ligt open na dood Niyazov
Lees ook:Gazprom doet niet moeilijk over smeergeld
Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.