Superrijken duiken op kranten

Hebben kranten geen toekomst meer? Wellicht toch wel, want voor menig superrijke is het een middel om meer respect af te dwingen en serieus genomen te worden. Zo wilde Rupert Murdoch graag de Wall Street Journal hebben, vermoedelijk meer voor het prestige dan de winstmarge.

 

 

Ook de superrijke Rus Alexander Lebedev wil nu graag een Britse krant kopen. En vandaag werd bekend dat de superrijke Mexicaan Carlos Slim een aanzienlijk belang wil nemen in The New York Times, voor honderden miljoenen dollars.

 

Dus binnenkort Charlene Heineken die de NRC koopt of de familie De Rijcke die de Volkskrant overneemt? Of Dik Wessels die De Gelderlander van het in verval geraakte Mecom koopt? Het zou een mooie uitweg zijn.

Lees ook:Google biedt grof geld aan mediamogols
Lees ook:John Deuss blijft olievelden verkopen
Lees ook:Handig leeslijstje voor Amerikaanse kranten
Lees ook:Credit Suisse: Voor $700 mln opgelicht door Nederlander
Lees ook:Fondsmanagers ingeklapte hedgefunds maken come back

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.