Niemand wil meer factchecken

Het speciale vak feiten checken op de School voor de Journalistiek in Tilburg mag landelijk media-aandacht trekken, het is allesbehalve populair onder studenten. Niemand wil meer intomartonderzoekjes nabellen.

Blunderende journalisten worden onder de bezielende leiding van Theo Dersjant op het hakblok gelegd, waarna met een wat bot fileermesje uit de studentenhuiskeuken elke fout in een krantenbericht tot achter de lettergreep wordt onderzocht, verbeterd en becommentarieerd. Grove fouten? Meestal gaat het om persberichten met reclame-onderzoekjes.

En dan mag je daarna met de journalist bellen. En die flikkert de hoorn erop. Want die weet ook wel dat het onderzoekje onzin was.

Perry van Wezel is in dit land waar duizenden een media-opleiding volgen, de enige die zich het lot van de journalistieke kwaliteit aantrekt. Als enige student journalistiek in Tilburg hield hij zich de afgelopen drie weken níet de hele dag bezig met carnaval.

Als een eenzame koene ridder boog Van Wezel zich over onder meer de neus van Michael Jackson, hondenpoep voor de kassa en een prittstiftpersbericht. Eenzaam, voor een studiepunt.

 

(@Perry: Geen van bovenstaande feiten is gecheckt. Vandaag dus een makkie voor je, je hebt het al druk genoeg.)

Lees ook:Vastgoedkenners adviseren: huisjesmelken
Lees ook:Geef de Popprijs maar eens aan Andre Rieu
Lees ook:Is steun aan de krant steun aan de journalistiek?
Lees ook:Frankrijk special: guerilla Franse wijnboeren – video
Lees ook:Winst Italië, ABN, Brussel en Puma op WK voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.