Heerlijk heldere kroegbaas beschuldigt De Vlieger

Erik de Vlieger zou Willem Holleeder opdracht hebben gegeven de Alkmaarse kroegbaas Leon van der Helm af te persen.

Door vermeende banden met De Vlieger en Heineken-ontvoerder Holleeder krijgt deze kroegbaas van de gemeente geen vergunning meer voor zijn café in Alkmaar. Van der Helm ziet door recente ontwikkelingen nu toch een uitweg: hij meldt zich als slachtoffer.

Het ging mis toen Van der Helm De Vlieger belde om mee te doen aan de ontwikkeling van een stierenvechtersarena in Spanje. De Vlieger kwam niet door met toegezegd geld (een vaker gehoord verhaal, zie bijvoorbeeld dit, dit, en dit. Ronald van der Zande, investeerder in luchtvaartmaatschappij V-Bird, klaagde eind 2004 in Nieuwe Revu ook dat De Vlieger en zijn paladijn Harm Prins hem aan het lijntje hebben gehouden. De Vlieger zei V-Bird te kopen, maar deed dat toch niet, bleek na een kleine twee weken. En ik ken ook nog een slager die een paar duizend euro tegoed heeft).
In plaats van geld overmaken, stuurde De Vlieger Holleeder op de kroegbaas af, die hem belaagde met bier en jenever, aldus het slachtoffer zelf op Talpa’s NSE Nieuws. Een en ander vond plaats in het zonnige Marbella, spirituele thuishaven van menig geslaagde kamper.
Het is niet voor het eerst dat De Vlieger wordt beschuldigd van dreigen met geweld. Eerder verklaarde de Uruguayaanse uitbater van restaurants in Amsterdam Alberto Fernandez ongeveer het zelfde, ook tegen de Amsterdamse politie. Fernandez zou onder bedreiging van potige handlangers van De Vliegers linkerhand Prins café Raffles aan het Leidse Plein zijn kwijtgeraakt. De Vlieger verkocht het café door aan Sjoerd Kooistra.
Mocht De Vlieger nog geld nodig hebben, hij zou het makkelijker kunnen verdienen dan door afpersen. Namelijk door de filmrechten op al zijn faillissementen te verkopen. Dan staat hij zo weer in de Quote 500.

Lees ook:Door De Vlieger afgeperste kroegbaas sprak
Lees ook:Kroegbaas doet aangifte tegen De Vlieger
Lees ook:De Vlieger, Holleeder update
Lees ook:Getuige tegen Holleeder geliquideerd
Lees ook:Erik de Vlieger slaat aan het webloggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.