Kouwenhoven dag 11: Eis 20 jaar en 450.000 eu boete

Het Openbaar Ministerie kwam na een voor rechtbankbegrippen opwindende presentatie met powerpoint en video met een eis van 20 jaar brommen voor entrepeneur Gus Kouwenhoven, nummer 385 in de Quote 500. Kouwenhoven was de financiële kurk van het bloedige regime van warlord Charles Taylor van Liberia.

Foto: Kouwenhoven houdt een toespraak bij de opening van de fileerzaagmolen van zijn houtbedrijf in Liberia in 20001.

Justitiemedewerkers klaagden de laatste tijd over de geringe mediabelangstelling voor het proces-Kouwenhoven. Ze zijn er wel trots op dat ze de geldschieter van de roemruchte oud-president Taylor voor het hekje hebben weten te krijgen. Maar nu ondertussen ook de New York Times en Herald Tribune er over schrijven, waren toch alweer wat meer media aanwezig, alhoewel het nog steeds minder is dan je zou mogen verwachten in zo’n grote zaak. Vergeleken met het dodental in Liberia is de zaak Holleeder toch betrekkelijk lokaal nieuws. Donderdag in die zaak trouwens de eerste proformazitting

Zie ook:
Alles over het boevenleven van Mr. Gus
Gus Kouwenhoven dag 7. Milities, wandaden en zaken
Gus Kouwenhoven dag 4: getuige over wapensmokkel
Dag 1 rechtzaak tegen godfather van Liberia mr. Gus
Verdachte wandaden Liberia Kouwenhoven spreekt

Lees ook:Kouwenhoven: Taylor getuigt wellicht via videolink
Lees ook:Guus Kouwenhoven gaat in hoger beroep
Lees ook:Taylor wellicht getuige tegen Rotterdamse zakenman
Lees ook:Gus Kouwenhoven dag 7. Milities, wandaden en zaken
Lees ook:Dossier: oordeel over zakenman Guus Kouwenhoven

2 reacties op “Kouwenhoven dag 11: Eis 20 jaar en 450.000 eu boete

  1. Japie

    Waar slaat die boete in godsnaam op? Wat is 450.000 euro nu voor Kouwenhove? Helegaar niks.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Henk

    Ja raar he. Dat was het maximum geloof ik voor het overtreden van de sanctiewet (wapens invoeren ondanks een VN-verbod, in dit geval). Er wordt hoorde ik nog wel meer onderzoek gedaan naar het vermogen van Gus. Misschien wil justitie hem plukken, mocht het tot een veroordeling komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.