Holleeder: Peter R. de Vries noemt Endstra leugenaar

Morgen, dinsdag 16 mei, belooft misdaadverslaggever Peter R. de Vries nieuwe onthullingen in de zaak Holleeder. In een persbericht laat de journalist weten: “De reportage laat het andere gezicht van Endstra zien. Met name het laatste half jaar is hij afgeschilderd als een weerloos zakenman. Dat klopt niet.”

Update

Nu is De Vries niet de eerste die daar op wees, dat deed Vrij Nederland ook al eens. In aanvulling op het persbericht blijkt volgens De Vries dat Endstra opdracht heeft gegeven tot het liquideren van de xtc-handelaar Ronald van Essen.

Hier het persbericht van SBS6.
HET ANDERE GEZICHT VAN WILLEM ENDSTRA

EXTRA LANGE UITZENDING MET NOOIT VERTOOND BEELDMATERIAAL EN ONTHULLENDE GELUIDSFRAGMENTEN

PETER R. DE VRIES: “ENDSTRA LOOG OP EEN AANTAL PUNTEN BEWUST”

In een extra lange uitzending van bijna 80 minuten presenteert Peter R. de Vries, misdaad-verslaggever dinsdagavond ‘Het andere gezicht van Willem Endstra’. In de reportage, die veel nooit eerder vertoond beeldmateriaal en unieke geluidsopnamen van de twee jaar geleden vermoorde zakenman bevat, toont Peter R. de Vries aan dat Endstra in de zogenoemde ‘achterbankgesprekken’ met leden van de Criminele Inlichtingen Eenheid op een aantal punten bewust de waarheid heeft verdraaid. Onder meer zijn door alle media overgenomen bewering dat Willem Holleeder de man was die hem tipte over een inkijkoperatie van de KLPD op zijn kantoor wordt onderuit gehaald. Het was Willem Endstra zélf die hier over getipt werd en daar was geen corrupte politieman bij betrokken, zoals alom wordt aangenomen. Endstra loog hier bewust over. Peter R. de Vries, misdaadverslaggever is dinsdagavond 16 mei om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

De reportage bevat tevens unieke geluidsopnamen van Willem Endstra, waarin hij onder andere reageert op het veelbesproken Telegraaf-interview van John Mieremet. In dit interview noemde hij Endstra ‘de bankier van de onderwereld’. Op de band is te horen hoe Endstra plannen ontvouwt om de schade die hij hierdoor oploopt te beperken. Ook laat de vastgoedmagnaat zich in de opnamen uit over de liquidatie in mei 2001 van de Bredase gebroeders Driessens, met wie hij zaken deed.

Peter R. de Vries: “De reportage laat het andere gezicht van Endstra zien. Met name het laatste half jaar is hij afgeschilderd als een weerloos zakenman die tegen wil en dank in de tentakels van de onderwereld terecht is gekomen. Dat klopt niet. Endstra’s eigen rol moet niet worden onderschat. Hij was zélf een spin in het web en is in Holleeder hoogstens een andere spin tegengekomen”.

Peter R. de Vries, misdaadverslaggever: ‘Het andere gezicht van Willem Endstra’
Dinsdag 16 mei, 20.30 uur

Meer Holleeder:
Vrind Neelie Kroes deed zaken met topcriminelen
Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia
Endstra: Holleeder liet 25 criminelen liquideren

De Vlieger, Holleeder update
Heerlijk heldere kroegbaas beschuldigt De Vlieger

Meer crime:
Nicolas Cage in Gus Kouwenhovens hotel in Liberia
Dag 14: Gus Kouwenhoven blijft in cel; OM rond af
Kooistra spreekt over liquidatiepoging

Lees ook:Getuige tegen Holleeder geliquideerd
Lees ook:Je beste vriend is favoriete werkgever, Getronics niet
Lees ook:Willem Holleeder zou Dirk Scheringa afpersen
Lees ook:Holleeder achter aanslag op Quote en oorlog Liberia
Lees ook:Holleeder: Endstra tapes online; Kroes in het nauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.