Geen uitspraak Kouwenhoven; Taylor bijna ontsnapt

De Haagse rechtbank komt ter zitting woensdag nog niet tot een conclusie in de zaak tegen de van wapensmokkel en betrokkenheid bij oorlogsmisdaden verdachte Guus Kouwenhoven. Waarschijnlijk wordt woensdag duidelijk wanneer de rechter wel het vonnis over de ondernemer velt.

De uitspraak is waarschijnlijk waarschijnlijk 7 juni. Woensdag 2 mei is een bijeenkomst gepland, dat wordt een tussenzitting. Ondanks dat de rechtzaak al min of meer voorbij is, loopt het onderzoek nog steeds. De rechtbank hoopt nog op enkele getuigen, waaronder oud-president Charles Taylor van Liberia. Het OM onderhandelt nog steeds met de advocaten van Taylor.
De voormalige warlord Taylor komt misschien naar Den Haag voor zijn proces in het Sierra Leone-tribunaal. Maar eerst moet een cel voor hem worden gevonden als het tot een veroordeling komt. Nederland, Denemarken, Zweden en Oostenrijk hebben al gezegd hem niet te willen opsluiten. De eerste ontsnappingspoging is ondertussen verijdeld, aldus de Amerikanen. Een ‘Amerikaanse terrorist’ wilde Taylor bevrijden.

Meer Kouwenhoven:
Nicolas Cage in Gus Kouwenhovens hotel in Liberia
Dag 14: Gus Kouwenhoven blijft in cel; OM rond af
Gus Kouwenhoven dag 12, 13: Advocaat slaat terug

Lees ook:Kouwenhoven: Taylor getuigt wellicht via videolink
Lees ook:Charles Taylor komt niet getuigen tegen Kouwenhoven
Lees ook:Guus Kouwenhoven gaat in hoger beroep
Lees ook:Taylor wellicht getuige tegen Rotterdamse zakenman
Lees ook:Gus Kouwenhoven dag 4: getuige over wapensmokkel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.