WK Voetbal: ‘Abramovic wil Van Basten voor Chelsea’


Roman Abramovic, de steenrijke Russiche eigenaar van voetbalclub Chelsea, zou een oogje hebben op Marco van Basten als opvolger van trainer Jose Mourinho. Dat zei mediatycoon Derk Sauer in Nova. Sauer is oprichter van een uitgeverij in Rusland waarin de veroordeelde oligarch Michail Chodorkovski participeerde.

Abramovic heeft echt verstand van voetbal, weet Sauer, die de verlegen oligarch persoonlijk kent. Die heeft pas nog een tijdschrift van de Nederlander gekocht. Van Chodorkovski ondertussen, de komende twaalf jaar verblijvend in een strafkamp in Sibirië nadat hij is veroordeeld voor corruptie en fraude, heeft ook Sauer weinig meer vernomen. Bellen of schrijven met gedetineerden mag niet in Rusland. De Nederlandse zakenman en oud-hoofdrecteur van Nieuwe Revu kent Chodorkovski goed, vertelt hij, omdat deze participeerde in de uitgeverij van Sauer. Die gaf ondermeer de Russische Elle en enkele dagbladen uit. Oud-Eurocommissaris Frits Bolkestein raadt in deze Nova ondernemers af nog te investeren in Rusland, mede vanwege de slechte behandeling van Chodorkovski. Sauer, rijk geworden toen hij zijn Russische uitgever verkocht aan Sanoma, en nu met 60 miljoen euro de nummer 379 van de Quote 500 rijkste Nederlanders, plaatst wat nuanceringen.

Meer WK Voetbal 2006:
WK Voetbal: prijs wuppies door het plafond
Ster fêteert adverteerders op WK voetbal
WK Voetbal helemaal niet goed voor economie

Meer Rusland:
Rusland verdient goud aan wapenhandel
Wereldbank, OESO: brandhaardbeleggen groeit
Koude Oorlog: Rusland bouwt marinebasis in Syrië

Lees ook:Sanoma koopt gratis kranten van Metro
Lees ook:Rusland verdient goud aan wapenhandel
Lees ook:Biograaf John Maynard Keynes kapot door hedgefonds
Lees ook:WK Voetbal 2006: Duitsland moet winnen
Lees ook:WK Voetbal: prijs wuppies door het plafond

2 reacties op “WK Voetbal: ‘Abramovic wil Van Basten voor Chelsea’

  1. Bart

    Van Basten zal denk ik voor getalenteerde spelers een goede trainer zijn. Dus geschikt voor Chelsea. Van het Nederlands elftal heeft hij een vriendenclub gemaakt en dat is prima, maar hij ziet geen kans om van modale voetballers (Oranje, dus) een goed spelend team te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. p.franssen

    laat Van Basten SVP zo snel mogelijk naar chelsea, vertrekken. daar kan hij wel uit de voeten en zijn wij “oranje” af van iemand zonder visie en daadkracht

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.