Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië

De gelauwerde ambassadeur Roderick van Schreven blijft inderdaad in Syrië. Hij zou vertrekken en had al een oprot-medaille (foto) gekregen van de Syrische regering, maar omdat de twee ontvoerde kinderen Ammar (13) en Sara (10) in de ambassade in Damascus zitten, blijft hij.

In Syrië wordt het door de vader meenemen van de kinderen uit Groningen naar Damascus niet als ontvoering gezien, dus Van Schreven zal al zijn charmes moeten inzetten om de kinderen het land uit te krijgen. Deze kwestie loopt dan ook nog eens ongelukkig samen met oplopende spanningen na de inval van Israel in Libanon. Dit als reactie op raketbeschietingen van Hezbollah, dat steun krijgt van Syrië en Iran. De angst bestaat daarom dat Syrië betrokken wordt in een nieuwe oorlog, wat het terugkeren van de ontvoerde kinderen niet zal bespoedigen, de diplomaten hebben wel andere zaken aan hun hoofd. Van Schreven zit waarschijnlijk nog wel even klem dus.

Zie ook: Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië

Meer Midden Oosten:
Midden Oosten: binnenlands front in Iran
Midden Oosten: TV-zenders voorzien lange oorlog

Lees ook:Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië
Lees ook:Nederlandse ambassadeur kan alsnog met pensioen
Lees ook:Midden Oosten: VS verprutsen evacuatie Beiroet
Lees ook:Russische wapens niet goed genoeg voor Syrië
Lees ook:Soefi sells: mystische gospel wordt commercieel

Eén reactie op “Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië

  1. Japie

    Goh, veel nieuws uit het Oosten! Daar gebeur het, daar gebeur het!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.