Paul Fentener van Vlissingen overleden

Ondernemer en weldoener Paul Fentener van Vlissingen is overleden. Dat komt niet onverwacht, hij had zijn overlijden al aangekondigd. Lange tijd runde hij familiebedrijf SHV. De laatste jaren was hij vooral actief met zijn wildpark in Zuid-Afrika.

SHV, ooit begonnen met steenkolen, is vooral actief in olie, gas en schroot. Fentener van Vlissingen kreeg vooral bekendheid na aanslagen van de anti-appartheidsterroristen van de RaRa op de Makro-winkels van SHV, medio jaren tachtig. Makro was ook in Zuid-Afrika actief.

Van Vlissingen, nummer 4 in de Quote 500 met een geschat vermogen van 2 miljard euro, besloot zich terug te trekken uit het land met het apartheidsregime. Van Vlissingen investeerde een paar jaar geleden opnieuw in het land, het zette er een groot natuurreservaat op. Alhoewel hij 14 jaar leiding gaf aan SHV, één van de grootste niet-beursgenoteerde bedrijven ter wereld, was hij meer dan alleen ondernemer, hij mocht ook graag zijn filosofieën delen, vooral via zijn column in het Financieele Dagblad, ‘Overstekende ezels’.

De vriend van ondermeer Prins Bernhard en Nelson Mandela is 65 jaar geworden. Eerder dit jaar overleed zijn broer Frits op 72-jarige leeftijd.

Zie ook:
Paul Fentener van Vlissingen zegt snel te overlijden
Vrouwen aan de top van de Quote 500
Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2

Lees ook:Grote politieke invloed van Fentener van Vlissingen
Lees ook:Paul Fentener van Vlissingen zegt snel te overlijden
Lees ook:Vrouw aan top na overlijden Fentener van Vlissingen
Lees ook:Vrouwen aan de top van de Quote 500
Lees ook:Fentener van Vlissingen en Ralph Sonnenberg; Quote 500 in Bernard Madoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.