Kooistra krijgt keurige kreukvrije krakers kado

Krakers. Ze wonen je pand uit, steken het meubilair in de fik voor wat warmte, gebruiken wat overblijft voor barricades en spuiten de muren vol met grafitti. Niet dus. Bij Sjoerd Kooistra tenminste. Het lijkt alsof de Rijksgebouwendienst bezit heeft genomen van het Pakhuis en Hawana. Kijk mee!

Terwijl op de website van Dagblad van het Noorden een ware polemiek is uitgebroken tussen krakers en investeerders, believers en non-believers en belasting- en niet-belastingbetalers, houdt de Groninger uitgaanssite Vannacht.nl zich liever bij de feiten. En die spreken boekdelen. De krakers die zondag hun intrek namen in Het Pakhuis en Hawana in de Peperstraat in Groningen, koesteren hun nieuwe onderkomen als een museum.

Alle krukken staan nog  op de bar, de tap lijkt onaangeroerd en zelfs het bed is opgemaakt. Let op, voor tegenstanders van de kraakbeweging kan deze fotoreportage schokkende  beelden bevatten. Sjoerd Kooistra ontvangt ondertussen per drie maanden nog gewoon 19.000 euro huur (index 2005, dat wel), overgemaakt door InBev. Maar die bierbrouwerij laat wel meer panden lang leegstaan, zei Kooistra ruim een jaar geleden in een interview. "Je gelooft niet hoeveel."

 

Justitie zoekt nooduitgang in Probo Koala-zaak
Zwijgzame Trafigura-baas spreekt na vrijlating
Sluiten Deuss' bank was ‘hamerslag’ voor frauders

Lees ook:Nieuwe ‘pachters’ betalen Kooistra niets
Lees ook:Pachters van Sjoerd Kooistra de cel in
Lees ook:Kooistra dumpt InBev voor Heineken
Lees ook:Proef rookvrije Kooistra-cafés mislukt
Lees ook:Kooistra’s uitbreiding in Eindhoven is definitief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.