Nederlandse kroegbaas vermoord in Nigeria wist niet van autodeal

De kroegbaas vermoord in zijn bar in het Nigeriaanse Port Harcourt is Ton Kouwenhoven (49), en inderdaad familie van. Hij was volgens de Nigeriaanse pers betrokken bij een uit de hand gelopen autohandel. Maar  anderen weten beter: hij had zijn schoonfamilie ontslagen.

 

Dat weet onder meer Kouwenhovens broer Ed, en die is van het zangduo Anita en Ed, zo meldt BN/De Stem. Dat u het maar even weet.

Het café dat Kouwenhoven runde was volgens berichten populair bij westerlingen en het zou eerder al eens zijn overvallen door bendeleden, die enkele expats ontvoerden.

Uit BN/De Stem:

Westerse vrienden vertellen dat hij pas personeelsleden, onder wie Nigeriaanse schoonfamilie, had ontslagen wegens diefstal en dat er echtelijke onmin was.

Kouwenhoven leefde met tussenpozen in Nigeria en Nederland. Anderhalf jaar terug ging hij met vrouw Charity definitief terug naar Nigeria, omdat Charity geen verblijfsvergunning kreeg. Een vriend: "Hij dacht dat dat kwam omdat Guus Kouwenhoven zijn oom is."

Guus Kouwenhoven werd vorig jaar tot acht jaar cel veroordeeld voor wapensmokkel in Liberia (er loopt nog een hoger beroep). "Ton had niets met die oom te maken." Wim Scherpenisse van VV Smerdiek: "Dit is triest. Ton was een hele goede jongen. Hij heeft ons dameselftal op de kaart gezet. Ton hielp veel mensen. Hij was van gewone komaf en is dat nooit vergeten."

Meer:
Gang-bang in Nigeria: multinationals huren bendeleden in
VN: Kouwenhovens belasting ging naar Taylor

Lees ook:Acht jaar cel voor zakenman Kouwenhoven
Lees ook:Guus Kouwenhoven gaat in hoger beroep
Lees ook:Dossier: oordeel over zakenman Guus Kouwenhoven
Lees ook:Kouwenhovens advocaat: onderzoek prutswerk
Lees ook:Einde experimentele rechtszaak Kouwenhoven nabij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.