Kooistra dumpt InBev voor Heineken

Horecabaas Sjoerd Kooistra heeft zijn kans schoon gezien de Belgische brouwer InBev uit dertig van zijn cafés te zetten. Het betreft vooral kroegen in Groningen, die nu Heineken in plaats van Dommelsch gaan schenken. 

 

 

Kooistra vindt de relatie met InBev ‘onpersoonlijk’ geworden. ‘Sinds het vertrek van mijn vaste contactpersoon heb ik met zeventien personen te maken gehad.’

Een en ander is het gevolg van het samengaan van Interbrew en Ambev in Brazilië, vermoedt de kroegenkeizer. ‘Het wordt hier aangestuurd vanuit België, dat weer wordt aangestuurd vanuit Brazilië,’ zo klaagde Kooistra enkele weken geleden tijdens dit interview.

De overstap is opmerkelijk omdat bierbrouwers vaak stevig grip hebben op het horecavastgoed. Maar omdat InBev veel vastgoed heeft verkocht, onder andere aan Kooistra, is die grip schijnbaar niet sterk genoeg meer om de Groningse horecatycoon te binden. InBev zou het vastgoed hebben verkocht in verband met het financieren van de overname van Ambev.

Meer brouwers: 
Heineken dringt zich op als huurder café

Lees ook:Heineken aangesproken op failliet Kooistra-café
Lees ook:Sjoerd Kooistra loost ook Bodega Keyzer
Lees ook:Bierfraude: 400 miljoen euro kartelwinst
Lees ook:Pachter Kooistra moet 24.000 biertjes lozen
Lees ook:Heineken moet afspraken met Kooistra openbaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.