NIMBY-jihad op Borneo

Natuurlijk hebben ze in Pontianak, een stad op Boreno, geen moeite met de formering van de 3.000 zielen tellende ‘Jihad Bommen Strijdmacht’. Als ze maar geen aanslagen plegen in Indonesië. Ga maar naar Libanon! De autoriteiten zijn al op zoek naar fondsen.

Dat is ook een manier om aanslagen te voorkomen, je helpt de radicalen om naar een andere heilige oorlog te vertrekken. De Jihad Bommen Strijdmacht (Pasukan Bom Jihad (PBJ) die zich op Borneo heeft verzameld kent behalve Indonesiërs uit het hele land ook veel leden uit andere Zuidoost-Aziatische landen. Het is opgericht om Hezbollah te helpen tegen de Israeli’s. Als Israel niet binnen 4 dagen de strijd staakt, dan zal de Jihad Bommen Strijdmacht doen waarin Hezbollah tot nu toe faalt, en ‘de vitale infrastructuur van Israël verlammen‘.

200 Strijders zouden staan te trappelen om te vertrekken. Maar hoe de strijders van Pontiank, de hoofdstad van het onherbergzame West-Kalimanten, in Libanon moeten komen, is vooralsnog een raadsel. Vliegtuigen kunnen niet meer landen in Libanon want de luchthavens zijn verwoest, en een troep opgefokte rampokkers die vanuit Syrië of de Middellandse Zee Libanon probeert te benaderen zal waarschijnlijk wel onderschept worden onderweg.

Vrees te over dus dat ze uit verveling westerse bedrijven ter plaatse gaan aanvallen. Maar aan de Pontianakkers zal het niet liggen. Een ander lokaal vrijwilligersleger heeft al aangeboden om ze te helpen bij hun vertrek. Mits ze zich koest houden in Indonesië zelf.

Meer Borneo:
U kunt de Sultan van Brunei de groeten doen
Iran zet atoomprogramma door; Indonesië volgt

Meer Libanon:
Midden Oosten: warme en koude oorlog in Libanon

Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour
Lees ook:Indonesisch gasveld piekt; gastekort in Azië
Lees ook:Midden-Oosten: propaganda is gelijke strijd (video)
Lees ook:Balinees leger trekt Utrecht binnen
Lees ook:Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië

2 reacties op “NIMBY-jihad op Borneo

 1. Geerke

  Kunnen ze niet met een gammel bootje naar Malaysia en dan over land verder? Kunnen ze onderweg al hun fundi-vriendjes in tussenliggende landen opzoeken en meenemen.
  Ik ben zeker geneigd om hier ook het nimby-standpunt in te nemen. In Libanon en omstreken is het toch al fucked up, laten alle fucked-up fundi Indonesiërs lekker daar gaan strijden. Maar ajb niet vlakbij mijn geliefde Kalimantan Timur. Overigens is Pontianak 50% Chinees, maar zij hebben vast ook helemaal geen zin om zich met de bomsquad bezig te houden…

    /   Beantwoorden  / 
 2. henk

  Wat ik begreep uit boven gelinkte artikelen komen ze overal vandaan. 200 Rampokkers komen ook malesië niet in lijkt me. Die Maleisiërs treden ook vrij ruig op af en toe tegen onruststokers in eigen land.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.