Boycot van Nederlandse bedrijven onderweg


Terwijl Moskou, Washington en Brussel nog naar adem happen na de openbaring van Irans uraniumverrijking, is het parlement in Teheran al weer over gegaan tot de orde van de dag. En dat is niet best voor Nederland. Baggerbedrijven moeten alvast gaan nadenken hoe te adverteren.

Het Iraanse parlement, alsof het nu niets beters te bespreken heeft, roept moslimlanden op tot actie tegen de film Submission II. Ze zijn er vroeg bij, want de film is nog niet eens af. Minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken zei naar aanleiding van de cartoonrellen dat Nederland de consequenties van een productie als Submission zal moeten aanvaarden. Ook een meerderheid van de Nederlanders staat achter voltooiing van de film, schrijft Elsevier. Short op baggeraars dus.

Iran zal vast snel steun krijgen voor deze zaak van Syrië, partner in crime in de cartoonrellen. Syrië is ook blij met de nucleaire doorbraak. Het zelfvertrouwen is daar net als in Iran toegenomen, aldus UPI.

Zie ook:
Feest in Iran na nucleaire doorbraak
Iraanse euro-oliebeurs mislukt
Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting

Lees ook:WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka
Lees ook:Feest in Iran na nucleaire doorbraak
Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS
Lees ook:‘Syrië gaat ook nucleair en helpt Iran’
Lees ook:Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren

3 reacties op “Boycot van Nederlandse bedrijven onderweg

 1. Mathijs

  Mijn hart zegt: kom maar op met die boycot. Maar mijn hoofd vindt het toch wel behoorlijk lullig voor die baggeraars, die braaf aan het zandspuiten zijn ergens in de Golf, en dan naar huis kunnen vanwege een confronterend filmpje in NL.
  Sharia-marketing lijkt me zeker niet de weg voor de baggeraars. Dat soort ongemeende slijmballerij keert zich uiteindelijk altijd tegen je.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Geerke

  Hypocriet en bizar dat alle bemoeials (VS, UK, etc) zelf kernbommen bezitten. Waarom mogen zij wel en een ander land niet??? Het is Irans goed recht om alle bommen te maken en alles te boycotten wat ze willen, zolang dat ook het recht van westerse landen is. Met twee maten meten klopt echt niet.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk

  Onzin, helemaal geen twee maten. Iran is een dictatuur bedisseld door mullahs met normen uit de middeleeuwen en een president die een ander land van de kaart wil vegen. Dat is iets anders dat de staatsinrichting van de VS en VK.
  En dat boycotten is echt hypocriet. Check maar eens iraanse en arabische cartoons over joden etc. Je beledigd voelen is makkelijk. Plus dat boycotten is een aanval van dictaturen op de vrijheid.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.