Cloaken bij Media Markt na WO2?

De Tweede Wereldoorlog begint steeds meer ondernemers te achtervolgen. Vorige maand verscheen een boek waarin niet alleen menige Wall Street bank door het slijk werd gehaald, maar ook de Nederlandse economische elite, de familie Fentener van Vlissingen.

De Media Markt moet er nu aan geloven. Moederbedrijf Metro, dat de groothandel Macro van de familie Fentener van Vlissingen kocht, zou zijn opgericht met geld van de SS. Media Markt zegt een rechtszaak te overwegen, maar toch maar niet uit vrees dat de zaak dan nog meer publiciteit krijgt. Niet erg sterk, aangezien veel Duitse (en Nederlandse en Amerikaanse) bedrijven groot zijn geworden door de WO2.
Het lijkt vast te staan dat de oprichter van Metro bij de SS heeft gezeten. Volgens Duits onderzoek zat hij in de lagere echelons, maar volgens de Belgische krant De Morgen was hij officier en belast met het wegsluizen van door het elitekorps geroofd geld naar Zwitserse bankrekeningen.

Zie ook:
Morris Tabaksblat is ziek
Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
Unilever behield aandeelhouderswaarde in WO2

Lees ook:Vrouw aan top na overlijden Fentener van Vlissingen
Lees ook:Grote politieke invloed van Fentener van Vlissingen
Lees ook:Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
Lees ook:Morris Tabaksblat is ziek
Lees ook:Paul Fentener van Vlissingen zegt snel te overlijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.