Oppositie werkt nog steeds aan ‘regime change’ Syrië

Seculiere oppositiepartijen werken nog steeds samen met het fundamentalistische Moslim Broederschap aan een machtswisseling in Syrië. De voormalige vice-president Abdel Halim Khaddam van Syrië ontmoette in maart de voorman van de Syrische tak van het Moslim Broederschap.

Na de ontmoeting in Brussel bleken de heren het prima te kunnen vinden en is de coalitie gesmeed. Vraag is natuurlijk of die stand houdt als het echt lukt Bashar Assad als president af te zetten. Volgens Khaddam zal het allemaal gladjes verlopen: "What happened in Iraq will never happen in Syria," zegt hij in de Herald Tribune. "We will protect the army and maintain the institutions of government." Maar buur- en westerse landen staan natuurlijk niet te springen om Moslim Broeders aan de macht.

Syrië heeft ondertussen Denemarken weer de oren gewassen over de roemruchte cartoons.

Meer Syrië:
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië (video)
Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting
VS steekt geld in olie- en gasindustrie pariastaat

Lees ook:Binnenkort ‘regime change’ in Syrië
Lees ook:Google gooit zoekgegevens landen op straat
Lees ook:Nigeria wil wapens voor vrede (en olie)
Lees ook:Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren
Lees ook:Democratie door subsidie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.