Iraans publiek moest ook trainen voor WK voetbal

Niet alleen de Iraanse voetballers hebben hard getraind om door de voorrondes te komen en op het wk voetbal in Duitsland te spelen. Ook het publiek moest oefenen. De gemiddelde Iraniër is namelijk helemaal niet meer gewend aan juichen en hossen.

Update

Daarom zijn oefenduels aangegrepen om Iraanse supporters te trainen. Dat schrijft althans de New York Times. Gisteren verloor Iran jammerlijk van Mexico met 2-1 op het WK in Duitsland. Dat maakt de kans kleiner dat het WK ‘nucleair gaat’, analiseert de Herald Tribune. Een wedstrijd tussen Iran en de VS, die ook meedoen aan het WK, zal er waarschijnlijk niet komen. De laatste keer dat Iran won op en WK was in 1998. Van de VS, met 2-1.

Op weinig plekken in de wereld is het voetbal zo verweven met politiek als in en rond het voetbalgekke Iran. Hier nog een mooi verhaal over de populariteit van voetbal en de posititie van vrouwen in Iran. Deze week gaat een documentairefilm over deze thema’s in premiere.
De protestmars van Duitse neo-nazi’s bij de wedstrijd Angola-Iran, om steun te betuigen aan de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, is gecanceld.

Meer WK voetbal:
WK Voetbal helemaal niet goed voor economie
WK Voetbal is bieroorlog
WK Voetbal: Iran moet winnen

Meer nieuws:
Kooistra verkoopt weer café in Amsterdam
Brinkman invloedrijkste Nederlander, misschien
John en Linda de Mol dissen media en Telefónica

Meer sport:
Volvo Ocean Race langzaam op boten met designfout

Lees ook:WK voetbal: Ahmadinejad weekt Europa los van VS
Lees ook:WK Voetbal: Iran moet winnen
Lees ook:Democratie door subsidie in Iran
Lees ook:Wachten op oorlog met Iran
Lees ook:De lijndienst van het kwaad Iran – Syrië – Venezuela

4 reacties op “Iraans publiek moest ook trainen voor WK voetbal

 1. Sarge

  Het viel me wel op dat er in Teheran nog een hoop vrouwen op een groot scherm naar het voetbal kijken.
  Waar ik benieuwd naar ben is hoe de spelers behandeld worden als ze er in de eerste ronde al uitvliegen. In het vroegere Irak werden verliezende voetballers door Saddam’s zoon Uday nog wel eens flink mishandeld !!! Ik denk dan ook dat Irak in die tijd het enige voetballand wel eens een blessure voorwendden om maar niet te hoeven spelen en dus ook de toorn van “Uday” niet hoefden te voelen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Henk

  Denk niet dat dat gebeurd. Die mullahs zijn niet geintereseerd in voetbal, de familie Hoessein was dat wel. Ik weet het ook niet zeker, maar Ahmadinejad lijkt me daar ook het type niet voor.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.