Dancefestivalmarkt blijkt nog steeds te groeien

De dancefestivals vochten afgelopen weekend elkaar de tent uit. Als een festival goed loopt, valt er veel geld te verdienen, maar er moet wel veel worden geïnvesteerd. Dance Valley, Extrema en 5 Days off hielden dus afgelopen weekend hun adem in, ze waren tegelijk. (Hier ook een handig overzicht van alle stromingen.)

Een week eerder was nog Sensation black in de Arena, ook goed voor 20 duizend man publiek. En er komen nog meer dancefestivals, zoals de tweede editie van Rockit bij Utrecht eind deze maand. Toch trokken alle drie festivals dit weekend hun publiek. Ook de cateraars zijn tevreden. Grote markt dus. Voor wie wil investeren in de dance moet weten dat bijveoorbeeld een dancefestival toch minstens een stuk of zeven verschillende podia met andere stijlen kent. Wie alle stromingen niet op een rij heeft, hier een handige site waar de stromingen in kaart zijn gebracht en met voorbeeldmuziek. (Zie vooral de recensies van de Nederlandse stromingen als epic trance, dutch trance, gabber en Rotterdam. Hilarisch.)

Meer muziek:
Soefi sells: mystische gospel wordt commercieel
Drugsoorlog met soundtrack in Brazilië
FNV viert feest terwijl jeugd zich in het zweet werkt

Lees ook:Holleeder heerst
Lees ook:9 Doden in Niger delta, rebellen zweren wraak
Lees ook:Het drama van de verspreiding van De Pers
Lees ook:Azijnvoorraden Johannes van Dam uitgeput
Lees ook:Muziek: Europees parlement waakt voor eenheidsworst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.