Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video)


Seymour Hersh’ verhalen worden steeds spectaculeerder. De aanval van Israël op Libanon is een prelude voor de Amerikaanse aanval op Iran, zo heeft de redacteur van The New Yorker gehoord van hooggeplaatste bronnen. De topjournalist verscheen op het matje bij CNN.

Het staat niet vast of het gebeurt, maar het liefst zou het Witte Huis volgend jaar Iran binnenvallen, schrijft Hersh op basis van bronnen rondom de regering. De Israëlische aanval op Libanon zou leerzaam kunnen zijn, aangezien Hezbollah ook veel vanuit bunkers werkt. Het zou ook veiliger zijn voor Israël als Hezbollah’s arsenaal raketten is ontmanteld voordat de VS Hezbollah’s belangrijkste bondgenoot Iran binnen zou vallen.

En reken maar dat zijn verhaal klopt, wreef Hersh CNN-interviewer Wolf Blitzer in. Er staat niet voor niets ‘Fact’ boven, zoals The New Yorker dat wel vaker placht te doen.

Het verhaal van Hersh wordt door het Witte Huis weggezet als een ver gezochte ‘Sey Hersh conspiracy’. ‘Vertel eens wat over die bronnen van jou?’ vroeg Blitzer. Zijn chefs weten wie de bronnen zijn, vertelde Hersh, en hebben ook met bronnen gesproken. “I don’t work for an off the wall weekly, The New Yorker is very solid. Very close factchecking.”

Hier de video:

Iran laat zich ondertussen ook niet onbetuigd. In de financiële wereld bestaat grote vrees dat de smalle straat in de Perzische Golf tussen Iran en de Arabische Emiraten op slot gaat. Iran heeft eerder deze week onverwacht een Roemeense olietanker geënterd.

Meer Iran:
Amerika en Iran zijn het eens
Massale politieactie in Iran tegen satellietschotels

Meer Amerika:
CNN brengt Osama bin Laden in beeld
Shell leest Amerikanen de les

Lees ook:‘Olie-industrie Iran staat op instorten’
Lees ook:Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’
Lees ook:ING voorspelt aanval op Iran
Lees ook:Midden Oosten: warme en koude oorlog in Libanon
Lees ook:VN debunkt complottheorie 9-11

3 reacties op “Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video)

 1. Sarge

  Shocking
  Het meest verbazingwekkende van dit verhaal is dat het op een zender als CNN wordt uitgezonden en niet alleen op internet. Dat betekent namelijk dat dit soort verhalen een beetje uit de complot-sfeer komen en serieuzer genomen worden.
  Het geeft tegelijk aan dat de wereld steeds meer afstevend op een derde Wereldoorlog en een algehele economische depressie.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan-Willem

  Dan blijken aandelen Ajax straks misschien nog een veilige belegging…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Henk

  Ja Sarge, en Hersh is eerder voor complotdenker uitgemaakt, maar Mai Lai, Abu Grhraib-gevangenis, al zijn verhalen blijken tot nu toe te kloppen. Maar gelukkig zegt Hersh dat het niet vast staat dat Amerika de aanval in zet. Alleen dat het witte huis, mn. Dick Cheney, het graag zouden willen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.