Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’

Helemaal verrassend is het niet, maar nu wel officieel vastgesteld door Bob Woodward (van Woodward en Bernstein, die president Nixon lieten vallen). In zijn laatste boek State of Denial beschrijft hij hoe de regering Bush het Amerikaanse publiek heeft misleid inzake Irak. Lees hier een voorpublicatie.

Woodward gunde de voorpublicatie aan Newsweek, dus misschien komt verhaal ook nog vertaald in de Nieuwe Revu terecht. Net als eerder op de televisiezender van Newsweek, MSNBC, krijgt vooral Donald Rumsfeld de zwarte piet toegespeeld.

Het Witte Huis is niet blij met het boek en is een tegenoffensief begonnen tegen de aantijgingen van Woodward. Hier een interview (video) met de schrijver.

Meer Irak:
Video: Amerikaanse elite als occulte vrijmetselaars
Geen cel voor vermeende wapenhandelaar
Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video)
Hans Melchers maakt aanval op media publiek
Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag

Lees ook:Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag
Lees ook:Twee koffers dollarbiljetten voor gouden tip terrorist
Lees ook:Rumsfeld in memo: het gaat niet goed in Irak
Lees ook:Taliban van medialoos tot mediamagiërs
Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour

5 reacties op “Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’

 1. Bart

  Bij de Algemene Beschouwingen vorige week in de Tweede Kamer weigerde onze premier op vragen van Bos en Marijnessen toe te geven, dat de inval in Irak onterecht is geweest. Tot op de dag van vandaag! Hij is (met de overige bewindslieden) zo langzamerhand de enige, die dit gelooft. Een op valse gronden gevoerde oorlog met duizenden slachtoffers rechtvaardigen, schandalig is dat. En zo iemand moet straks opnieuw in het Catshuis! Balkennende: shame on you!.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jopie

  Nee hoor, Jan-Pietje gaat helemaal niet opnieuw het Catshuis bewonen. Meneer Wilders past dat stukje vastgoed veel beter. En voorgelogen worden we allemaal. Dat is treurig doch geen verrassing. Hetzelfde gaat op voor Oorlog. Vechten is nimmer eerlijk en ook nooit te rechtvaardigen. Of kent u oorlogen die EERLIJK benne verlopen? We moesten ons allemaal schamen, that is.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bart

  Jopie, je hebt groot gelijk. Een oorlog is nooit te rechtvaardigen. Bovendien kent een oorlog alleen maar verliezers en maakt de wereld niet veiliger. Integendeel. Hoe komt het nou toch dat zoveel mensen die het voor het zeggen hebben, dat maar niet willen begrijpen? Wie kan mij dat uitleggen? Of zijn ze alleen maar ‘oliedom’, als je begrijpt wat ik bedoel.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jopie

  Dank meneer Bart dat u mij gelijk geeft. Dat heeft een mens soms nodig hoor, zelfs ik! Ik denk alleen, als ik zo vrij mag zijn: van domheid win je het nooit. Idem eigen belang. Daar staat tegenover dat eens mens in dezelfde mate gelukkig wordt als hij verstandig is. Ergo: hoe gelukkig zijn Onze Leiders?

    /   Beantwoorden  / 
 5. Bart

  Heel mooi geformuleerd: een mens is in dezelfde mate gelukkig als hij verstandig is. Maar domme mensen,als ze deze filosofische gedachtengang al begrijpen, vinden zichzelf vaak verstandig en zijn derhalve gelukkig. Hoe komen we hier uit?
  Hoe kunnen we domme mensen aan het verstand brengen dat ze dom zijn en dus ongelukkig?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.