Rumsfeld in memo: het gaat niet goed in Irak

Oud-minister van Defensie Donald Rumsfeld zou twee dagen voor zijn vertrek hebben gepleit voor een andere aanpak in Irak, blijkt nu als mosterd na de maaltijd. Ook hij was tot de conclusie gekomen dat de huidige aanpak niet werkte.

 

Dat meldt de New York Times vandaag. Clearly, what U.S. forces are currently doing in Iraq is not working well enough or fast enough, aldus de memo. Die kwam een dag voor de verkiezingen voor het parlement uit, toen uit de polls bleek dat de Republikeinse partij flink moest gaan inleveren, schrijft de NY Times.

Een beetje laat, zullen veel mensen zeggen. Interessant in dat verband is deze video, een interview met columnisten Maureen Dowd en Thomas Freedman van de NYT op de universiteit van Berkley over ‘opinie maken in de VS’. Vooral over de regering Bush en de oorlog in Irak, maar ook over terrorisme, het journalistieke metier, olie en de platte aarde.

Meer Amerika:
Rumsfeld krijgt volle laag op Amerikaanse TV (video)
George W. Bush in Indonesië op milieutour
Oorlog Irak: excerpt Woodwards 'State of Denial'
Seymour Hersh voorspelt aanval op Iran (video) 

 

 

 

Lees ook:Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’
Lees ook:Rumsfeld krijgt volle laag op Amerikaanse TV
Lees ook:Bush wil broertje Jeb als president (met video)
Lees ook:Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag
Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.