Syrië maakt ook vrienden met Noord-Korea

Syrië, het land dat volgens de invoedrijke commissie van James Baker de VS moet gaan helpen met Irak, maakt zich vandaag nog populairder door behalve met Rusland ook met Noord-Korea op veiligheidsgebied nauwer te gaan samenwerken.

Safety first: tankwagen bij Aleppo, Syrië.

Vandaag tekende een Syrische delegatie in Pyong Yang een verdrag. Terwijl Syrië in Washington nog een streepje voor had op het andere buurland van Irak, Iran.

Helemaal onverwachts is deze onthulling niet, in september legde Cyprus een Noord-Koreaans schip aan de ketting onderweg naar Syrië en beladen met luchtafweergeschut.

Perbureau Xinhau meldt:
The agreement [to strengthen mutual security cooperation] was signed between the Ministry of People's Security of the DPRK and the Ministry of Interior of Syria at the Mansudae Assembly Hall in Pyongyang, but the KCNA didn't release details about the agreement.

Zie ook:  Koude oorlog: Syrische president naar Moskou

Lees ook:Wapenexport Noord-Korea en prins van Marbella
Lees ook:Russische wapens niet goed genoeg voor Syrië
Lees ook:Smokkelschip Noord-Korea – Hezbollah gaat vrij uit
Lees ook:Nederlandse ambassadeur kan alsnog met pensioen
Lees ook:‘Syrië gaat ook nucleair en helpt Iran’

Eén reactie op “Syrië maakt ook vrienden met Noord-Korea

  1. Bart

    Ook met je vijand moetje blijven praten. Niet van tevoren eisen stellen, dat ze hiermee of daarmee eerst moeten stoppen. Die eisen maken onderdeel uit van een onderhandelingsstrategie. Die maak je alleen maar ongedaan door te praten, niet door op een afstand te roepen. Dat is nog nooit gelukt. Maar De V.S. zullen wel weer roepen dat eerst het verdrag met Noord-Korea ongedaan gemaakt moet worden. Zo wordt het dus nooit wat.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.