Syrië loog tegen VN over Nederlandse vluchteling Iran

De Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al–Mansouri was om één of andere reden in Syrië, en werd daar samen met andere lieden van zijn minderheid, de Ahwazi, opgepakt en uitgeleverd aan Iran. Er blijkt al een enorme vormfout te zijn gemaakt. 

Vluchtelingenorganisatie UNHCR meldt maandenlang te zijn voorgelogen. Damascus beloofde de Ahwazi’s niet uit te leveren, maar had dat op dat moment al gedaan.

Opvallend is ook dat de Ahwazi’s een Arabische minderheid zijn. De Perzen houden eigenlijk niet zo van Arabieren, helemaal niet die naar een onafhankelijke staat in een olierijke provincie streven, terwijl de alewitische clan die Syrië regeert het land graag Arabisch noemt. Maar de vriendschap met Teheran is voor Damascus schijnbaar toch belangrijker.  

Zie ook:
Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting
Midden Oosten: binnenlands front in Iran
Iran stapt over op euro
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië
 

Lees ook:Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren
Lees ook:De lijndienst van het kwaad Iran – Syrië – Venezuela
Lees ook:Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië
Lees ook:WK voetbal: Puma steunt Iran en komt met burka
Lees ook:Midden Oosten: ambassadeur blijft in Syrië

2 reacties op “Syrië loog tegen VN over Nederlandse vluchteling Iran

 1. ramin

  verdeel en heers. motto van westellingen in middenoosten. wat vinden jullie er van als de friezen en groningers zich onafhankelijk zouden verklaren en de gaskraan dicht draaien?

    /   Beantwoorden  / 
 2. henk

  Ramin, bedankt voor je reactie. Dat laatste daar ben ik voor, maar dan wel zonder Friezen, die hebben niet zoveel gas. Zie dit.

  Dank ook voor de grote invloed die je dit blog toedicht, doch bescheidenheid gebied mij te zeggen dat ik a) niet namens alle westerlingen blog en b) dit is niet heel controversieel is, volgens mij is het in Iran en het MO een bekend verhaal; of een complot om een wig te drijven tussen de landen in het Midden Oosten en Iran of in Iran zelf.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.