George Soros verzorgt webblog over proces Charles Taylor

Rechters die advocaten afblaffen, advocaten die de zaal verlaten, de verdachte die niet komt opdagen. Het Internationale Recht ligt er weer lekker bij in de zaak Charles Taylor. Dankzij George Soros’ Open Society Institute is het op de voet te volgen. 

Illustraties © Sebe Emmelot 

Het OSI, de stichting van valutaspeculant Soros waarvoor Mabel Wisse Smit lang heeft gewerkt, sponsort namelijk een expert-weblog waarop advocaten verslag doen van het proces van het Sierra Leone-tribunaal in Den Haag tegen de voormalige president Charles Taylor van Liberia. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor het moorden, verkrachten, verminken en plunderen door kindsoldaten in Liberia en in de buurlanden Sierra Leone en Guinea.

Taylor heeft goed gekeken naar de strategie van de voormalige Servische leider Slobodan Milošević, die door juridische bijstand van advocaten te weigeren voor oponthoud en extra administratieve last zorgde. Taylor is daarnaast helemaal niet verschenen bij de start van het proces, ondanks dat hij zelf zijn verdediging op zich heeft genomen. Taylor is de sterverdachte van het Sierra Leone-tribunaal, en na het fiasco met Milošević hangt veel van deze zaak af voor de autoriteit van dit soort internationale rechtspraak.

Taylor ondertussen moet lijden in een Scheveningse cel. Hij zit daar eenzaam, enkel met een Frans sprekende Congolees, en krijgt louter Hollandse gestampte pot te eten – wat voor West-Afrikanen heel erg schijnt te zijn, vertelde zijn ondertussen ontslagen advocaat eerder.

Meer Liberia: 
Dossier: oordeel over zakenman Guus Kouwenhoven

Meer Soros:
Soros: WK Voetbal doet niets voor beurzen

Lees ook:Charles Taylor komt niet getuigen tegen Kouwenhoven
Lees ook:Geen uitspraak Kouwenhoven; Taylor bijna ontsnapt
Lees ook:OM in beroep tegen Mr. Gus; Taylor naar Den Haag
Lees ook:Taylor wellicht getuige tegen Rotterdamse zakenman
Lees ook:Dossier: oordeel over zakenman Guus Kouwenhoven

Eén reactie op “George Soros verzorgt webblog over proces Charles Taylor

  1. Bart

    Wil Taylor niet komen? Dan niet. Blijft hij mooi achter de tralies. Pas weer met de rechtzaak beginnen als Taylor aangeeft, aanwezig te zullen zijn. Rechters moeten niet met zich laten sollen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.