Nederland toch wel belastingparadijs, maar van lijst vanwege Afghanistan?

Barack Obama heeft Nederland snel weer afgevoerd van de lijst van belastingparadijzen. Niet omdat Nederland dat niet is, dat is het namelijk in zekere zin toch wel. Niet voor niks zitten hier zoveel Amerikaanse bedrijven, het is simpelweg een kwestie van uitrekenen, waarschijnlijk verdwijnt hier na Bermuda toch gewoon het meeste Amerikaanse corporate geld.

 

Mijn vermoeden waarom Obama is gezwicht voor Nederlandse druk om van die lijst gehaald te worden (gelukkig wel, want het zou ons heel veel geld en banen kosten): de grote investeringen van Nederland in de VS, maar bovenal: de Nederlandse troepen in Afghanistan.

Lees ook:Amerikaanse pers: Hillary Clinton moet stoppen
Lees ook:Clinton’s list
Lees ook:Bush en Cheney straks weg, dus ook Halliburton weg
Lees ook:De leverage bij Alex; toezichtloos aandelen leasen
Lees ook:Afschieten bail out plan autosector VS verstandig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.