G8 wil nucleaire lente

Milieuactivisten claimen een document in handen te hebben dat de organisatie van zeven rijkste landen plus Rusland (G8) in juli wil openbaren. Het is een oproep tot flink investeren in nucleaire energie en in boren naar olie en gas, ook in kwetsbare gebieden.

Raar zou dat niet zijn. De Amerikaanse tak van Shell en andere oliereuzen lobbyen al stevig om op plekken als Alaska te mogen boren. En de geesten worden ook in Nederland al een tijdje rijp gemaakt voor kernenergie. Omdat de technologie achter ‘renewables’ als zonne-, getijde- en windenergie volgens de meeste deskundigen voorlopig nog niet goed genoeg is om in de energiebehoefte te voorzien, moet het blijven komen van olie, gas en steenkool. Volgens die deskundigen is kernenergie de enige andere manier om op een schone manier aan de toenemende energievraag te voldoen (als ze niet lekken).

Kernenergie zou ook zorgen voor een stabielere energiemarkt, omdat veel fossiele brandstofen helaas in nogal onstabiele regio’s onder de grond zitten, zoals het Midden Oosten en Afrika. In Nigeria is ondertussen weer een pijplijn vernietigd waardoor het Italiaanse Eni haar productie heeft moeten stil leggen.

Illustraties: Sebe Emmelot

Lees ook:Huurlingen gezocht in Nigeria
Lees ook:Kernenergie is ook groene stroom
Lees ook:Geen doen, kernenergie met paarsgroen
Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour
Lees ook:Verenigde Staten stuurt soldaten naar West-Afrika

Eén reactie op “G8 wil nucleaire lente

  1. Josse

    Als die milieuorganisaties enig benul hadden, zouden ze zelf kernenergie promoten. Nu zeuren ze dat Borssele dicht moet terwijl China tien nieuwe centrales per jaar bouwt. En van onze electriciteit komt trouwens al 1/3 uit atoomkernen (ingevoerd uit Frankrijk).

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.