Shell leest Amerikanen de les

De baas van Shell in Amerika, John Hofmeister, toert op dit moment langs maar liefst 50 steden in de Verenigde Staten om Amerikanen uit te leggen hoe de olie-industrie er op dit moment bij ligt. Amerikaanse burgers moeten rustiger aan gaan doen met energie, stelt hij.

Hofmeisters boodschap:
“The nation must develop a "culture of conservation" while at the same time giving oil companies access to the country’s heretofore off-limits reserves of oil and natural gas in the Gulf of Mexico, Alaska and elsewhere.”

Ondertussen gaat Shell ook samenwerken met één van de iconen van het militair-industrieel complex: Halliburton.

Meer Amerika:
9-11 Live; opnames hoofdkwartier luchtmacht online

Meer Shell:
Shell grootste van Europa en beter dan BP
Midden Oosten: Shell schiet Iran te hulp
Dossier zandolie, teerzand, steenolie, oil sands, oil shale

Lees ook:Bush en Cheney straks weg, dus ook Halliburton weg
Lees ook:Wereld niet klaar voor goedkope olie
Lees ook:WK Voetbal zet televisiemarkt VS op haar kop
Lees ook:Documentaire: VS zat zelf achter 9-11 (met video)
Lees ook:Shell grootste van Europa en beter dan BP

2 reacties op “Shell leest Amerikanen de les

 1. Sarge

  Met Haliburton samenwerken lijkt me een zeer goede zet. Immers, vice-president Cheney heeft meer dan goede contacten bij dit bedrijf. En vaak komen grote orders zo maar terecht bij deze gigant.
  Ik denk dat Shell hier graag een graantje van meepikt. En wat denk je als ook natuurreservaten worden vrijgegeven voor de oliewinning !! Dan kan je maar beter vriendjes zijn met de wetgevende macht.

    /   Beantwoorden  / 
 2. henk

  Shell is al een tijdje vrij fanatiek aan het lobbieën Alaska open te gooien. Maar Haliburton ligt wel een beetje uit de gratie in Washington omdat ze een te hoge rekening zouden hebben ingediend. Ze zijn wat opdrachten kwijt geraakt, mn mbt Irak. En Bush kan niet meer herkozen worden, hoe Haliburton bij de nieuwe regering zal liggen is nog maar de vraag. Het zou ook kunnen dat Shell probeert, nu Haliburton slecht ligt en omstreden is, het bedrijf aan zich te binden, ivm het komende nijpende tekort aan gekwalificeerd personeel. Haliburton beschikt over veel goede mensen met know how. Zie ook dit en dit

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.