België laat Franse energiereus begroting opschonen


Het zou verstandig zijn als Ahold nog even nadenkt voordat het zichzelf uitverkoopt aan een Belgische supermarkt. Neem het Franse Suez. Dat nam het Belgische stroombedrijf Electrabel onder haar hoede. Resultaat: de Belgische regering deelt nu korting op gas uit, en stuurt de rekening naar Suez.

Dus als de Belgische regering besluit brood gratis te maken, kan Ahold een rekening verwachten. De Belgen, sowieso geen sterren in het maken van begrotingen, eisen van Suez 100 mio, die is besteed aan een korting op gas voor consumenten. Dat geld is nodig om de begroting op orde te maken. Wil Suez niet schuiven, dan gaat Brussel dwars liggen bij een voorgenomen fusie tussen Suez en Gaz de France. De maffia kan er een puntje aan zuigen.

Meer België:
België zet in op bio-energiemythe
België probeerde EU met begroting te flessen
Geen straf voor oplichters in België
Big Brother-man De Mol koopt stevig in op beurs

Lees ook:België probeerde EU met begroting te flessen
Lees ook:De ontmanteling van Fortis is de schuld van België
Lees ook:Deflatie? Akzo eist 10% korting
Lees ook:Onderzoekrechter sluit onderzoek Lernout & Hauspie
Lees ook:Verschil tussen linkse of rechtse burgemeester: 125 eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.