Geen doen, kernenergie met paarsgroen

Een mooi heet hangijzer mocht de coalitie PvdA/VVD/Groen Links na de verkiezingen de regering vormen: kernenergie. In België, die zo’n coalitie kent, zouden de kerncentrales in 2015 dicht moeten, maar een belangrijke commissie adviseert anders.

Zeker omdat de Belgen ook de illusie hebben aan het peperdure Kyotoprotocol te moeten voldoen. Dat kan al niet als nu de geesten wel rijp zouden zijn voor kernenergie en razendsnel nog meer kerncentrales worden gebouwd (heel duur, veel subsidie voor nodig), laat staan door kerncentrales – zo lang ze nog veilig zijn om te gebruiken – te gaan sluiten. Verstandige commissie dus. Toch ziet links België een groot complot in het advies.

Meer energie:
Unilever ook tegen biobrandstof
Inval Amstelhotel bij partner Deuss
Turkmenen willen Duitsers aan het gas

Lees ook:Kernenergie is ook groene stroom
Lees ook:Gaat teerzand olie in Canada nucleair?
Lees ook:Verschil tussen linkse of rechtse burgemeester: 125 eu
Lees ook:G8 wil nucleaire lente
Lees ook:Coalitiepartners PvdA en CDA precies even groot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.