Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren

Daar komen de broeders uit Iran in het zichzelf Arabisch noemende Syrië van een koude kermis thuis. De Arabische minderheid Ahwazi in Iran zou zich tegen het regime in Teheran verzetten, daarom worden ze opgesloten in kampen, aldus Ahwazi’s in Londen. Syrië pakt nu vluchtelingen uit Iran op om ze terug te sturen. 

De vluchtelingen worden volgens in Engeland levende Ahwazi’s voor de neus van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Damascus meegenomen. In Iran wacht ze geen prettig lot. De Ahwazi leven in het gebied waar de olie ligt in Iran, vandaar de spanningen tussen de groep en de Perzische machthebbers.
Ook een Nederlandse Iraniër, Abdullah al–Mansouri, is enkele maanden geleden door Syrië aan Iran uitgeleverd.

Zie ook: 
Arabieren willen einde aan Iraanse bezetting
Midden Oosten: binnenlands front in Iran
Iran stapt over op euro
Bizniz tv: zelfs Iran dist Syrië
 

Lees ook:Syrië loog tegen VN over Nederlandse vluchteling Iran
Lees ook:Democratie door subsidie in Iran
Lees ook:‘Syrië gaat ook nucleair en helpt Iran’
Lees ook:Medaille voor Nederlandse ambassadeur Syrië
Lees ook:Iran stapt over op euro

Eén reactie op “Syrië arresteert nog meer Iraanse Arabieren

  1. Ramin

    Het is een schande dat Syrie mensen terugstuurt naar Iran die mogelijk daar gevaar lopen. Iraanse overheid beweert dat een deel van deze beweging zich schuldig heeft gemaakt aan terroristische aanslagen, maar een open proces hebben we nog niet gezien om de beweringen aan te nemen. Er moet zeker meer aandacht en vrijheid komen voor de ethnische minderheden overal in Iran, en dat kan pas als Iran naar democratie zal bewegen.
    Mijn bezwaar tegen dit soort berichtgeving is dat men onderschijd probeert te maken tussen Perzen en andere folkeren in Iran. Zo een scheiding is niet ter zake. Het land word gerund voor de helft door mensen en leiders die Turks spreken naast Perzisch. Zouden we zeggen dat de Turken nu de Perzen leiden en uitbuiten? Of Hollanders jatten de gas van de Friezen, en daarom moet Friezland? Nee toch? Het zijn allemaal Iraaniers, welke taal ze ook spreken, ook de Khuzestanies. En vergeet niet dat de Britten al sinds de eerste wereld oorlog zich bemoeien met het lot van die olie landen en olie provincies rond de golf. Nu maken ze misbruik van de onteveredenheid onder sommige arabisch sprekende Iraniers aan de grens om zodoende de invloed van Iran in Basra tegenkracht te bieden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.