Nobelprijs kan in de prullebak na Al Gore

Ha fijn, de klimaathype wordt nog even verder aangeslingerd door het Nobelcomité. Beter was het geweest echt een signaal af te geven en de prijs te geven aan anti-biobrandstofactivisten die proberen een nog veel grotere ramp te voorkomen. 

 

Want daar heeft de hysterische paniekzaaierij rond opwarming van de aarde vooral toe geleid, de nog grotere ramp ‘groene stroom’. Dank jullie wel, Al Gore en IPCC. Alsof het wat uitmaakt dat het in de Sahara 53 graden is in plaats van 50. Alsof het wat uitmaakt dat het -27 graden is op Antartica in plaats van -30. En nee, er komen niet meer wervelstormen als de aarde ietsje sneller opwarmt dan natuurlijk. Daarmee roffelde het IPCC vroeger wel de trom, maar dat is stilletjes afgevoerd.

Wetenschappers hebben nu eenmaal de gewoonte om zaken te overdrijven om fondsen los te krijgen. Een voorbeeld, en zo zijn er velen: tien jaar geleden werd door toxologen een hausse aan hersenbeschadegingen voorspelt door het gebruik van xtc onder jongeren. Daarmee gingen ze de boer op en het haalde alle kranten. Onmiddelijk werd subsidie vrij gemaakt voor onderzoek. Ondertussen hebben al die jongeren een baan en blijkt er weinig aan de hand.

Gelukkig zijn er in Engeland nog onafhankelijke rechters, en daar is besloten dat de dvd met documentaire 'An Inconvenient Truth' van Al Gore een sticker moet hebben waarop staat dat zijn film overdreven, onjuist en vooringenomen is.

Op zich prima dat wetenschappers aan pr doen, maar rond het hele klimaatgebeuren is het ondertussen wel tijd dat wetenschappers echt hun verantwoordelijkheid gaan nemen en stoppen met overdrijven en paniek zaaien. Want het richt nog grotere rampen aan, en het wordt vooral over de rug van arme drommels in de derde wereld uitgespeeld.

Meer klimaat:
Koffieketen Starbucks helpt de planeet niet

Lees ook:Voorlopig toch geen global warming aldus nieuw onderzoek
Lees ook:Milieuhypers niet fout maar dom
Lees ook:Piraten zijn de nieuwe terroristen
Lees ook:Gifschip: Trafigura weer in opspraak, nu op Jamaica
Lees ook:Shell laat biobrandstof stikken voor zandolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.