Rare zaakjes met oliefutures doen vinger wijzen naar speculanten

Het merkwaardige verhaal over een hedge fund dat grote posities had ingenomen in olie krijgt wellicht nog een staartje. De Amerikaanse toezichthouder heeft de data herzien van oliebeurs Nymex, waardoor het aantal contracten dat in handen zou zijn van speculanten met 25% is verhoogd.

 

Reuters meldt:

The revision means that speculators controlled 48 percent of the open interest in NYMEX crude oil futures and options as of July 15, compared with just over 38 percent under the previous classification.

Of het verband houdt met het omvallen van een groot speculantenfonds is de vraag, maar in het Reutersartikel wordt wel uitgebreid ingegaan op het onlangs omgevallen SemGroup. Ondertussen is de olieprijs wel flink gedaald.

Lees ook:Crisis treft ook Sesamstraat
Lees ook:Onderzoek naar John Deuss loopt nog steeds
Lees ook:Zakenpartner vertelt over John Deuss’ oliehandel
Lees ook:Olieprijs daalt door onderuithalen hedge fund
Lees ook:Rabobank geeft Wouter Bos de vinger wegens Icesave

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.