Hofstadgroep nu pas financieel lam gelegd

De tegoeden van de Hofstadgroep zijn begin deze maand bevroren, blijkt vandaag. Advocaten roepen moord en brand, maar de werkelijke vraag is natuurlijk: waarom nu pas? Met de sanctieregel van de VN in de hand had dat al veel eerder gekund.

Door de tegoedenbevriezing mogen banken en andere financiële instellingen geen zaken meer doen met de 9 veroordeelde leden van de Hofstadgroep. Ze kunnen ondermeer geen bankrekening meer aanhouden en geen autoverzekering afsluiten.
Het is hoogst merkwaardig dat de vriendengroep zo lang over hun tegoeden kon beschikken. Neem Gus Kouwenhoven, op dit moment voor het hekje en dus nog niet veroordeeld. Zijn tegoeden werden op basis van een resolutie van de VN-veiligheidsraad bevroren, net als die van een hele andere trits mannen die zaken deden met het Liberia van Charles Taylor. Van de ‘liefdadigheidsstichting’ Al Aqsa in Amsterdam is ook niemand veroordeeld, maar de club prijkt wereldwijd op de VN-sanctielijst. Laksheid, een foutje, vergeten, dat lijkt er aan de hand te zijn.
De sanctielijst is bedoeld om bloedbaden te voorkomen, en om erop geplaatst te worden, zijn gerede aanwijzingen voldoende. Die aanwijzingen waren er bij de Hofstadgroep al jaren in overvloed. Geschriften op internet of de contacten van Samir Azzouz met leden van de Marokkaanse terreurgroep GICM in België bijvoorbeeld, of de contacten van Azzouz en schoonfamilie met ‘goede doelen’ in de Palestijnse gebieden. Laksheid, een foutje, vergeten, dat lijkt er aan de hand te zijn.
Jermaine Walters is ondertussen al weer bezig met fondsen werven. Deze keer niet door interviews af te staan. Hij legt een claim neer van 175.000 euro bij de staat.

(Kouwenhoven is ook aan het claimen geslagen, die eist 25.000 euro van Nieuwe Revu vanwege aantasting van zijn reputatie en goede naam. Helaas staat hij op de sanctielijst, dus kan een eventuele schadevergoeding niet worden overgemaakt. En bescheidenheid past hier, Nieuwe Revu kan weinig betekenen voor de reputatie van de man die zelfs al een Engelse Wiki in de maak heeft. (Niet van mijzelf!)

Zie ook: Gus Kouwenhoven dag 4. Getuige over wapensmokkel

Lees ook:Guus Kouwenhoven de leukste thuis in Liberia
Lees ook:Klik hier voor het archief met onderzoeksverhalen in pdf
Lees ook:Alles over het boevenleven van Mr. Gus
Lees ook:VN: Kouwenhovens belasting ging naar Taylor
Lees ook:OM in beroep tegen Mr. Gus; Taylor naar Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.