Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag

De Britse premier Blair was op bezoek bij president Bush om verslag uit te brengen van zijn onverwachte trip naar Bagdad afgelopen week. Gelukkig voor hem zat Blair niet in deze Amerikaanse pantserwagen (zie video), die door Iraakse kinderen wordt belaagd met granaten.

Het Amerikaanse en Britse leger hebben fouten gemaakt tijdens de oorlog in Irak, gaven president Bush en premier Blair toe. Ondanks die fouten, zoals het optreden in de Abu Ghraib-gevangenis, zeggen Bush en Blair geen spijt te hebben van de inval in Irak, maar Bush zei wel dat hij wat minder cowboytaal uit had moeten slaan voor hij ten strijde trok. Beelden van de persconferentie bij RTL Nieuws.

Deze video, schijnbaar propaganda van opstandelingen in Irak, toont niet of de pantserwagen daadwerkelijk vernield is en of er doden zijn gevallen. (Kenners van wapentuig kunnen misschien iets zeggen over de kracht van deze granaat? Reacties welkom). Het geeft in ieder geval aan dat de Amerikaanse en Britse soldaten voor iedere Iraki bang moeten zijn. Wat lijkt op een groepje rustige hangjeugd blijken levensgevaarlijke killers.

Blair zal zich tijdens zijn bezoek aan Bagdad niet buiten de ‘groene zone’ hebben begeven. Jammer voor de Britse parlementariër George Galloway, die zou een aanslag als deze op Tony Blair terecht vinden.

Meer Bush:
Complot 9-11 kan naar de prullenbak
Bush wil broertje Jeb als president (met video)

Lees ook:Oorlog Irak: excerpt Woodwards ‘State of Denial’
Lees ook:George W. Bush in Indonesië op milieutour
Lees ook:Taliban van medialoos tot mediamagiërs
Lees ook:Rumsfeld in memo: het gaat niet goed in Irak
Lees ook:Twee koffers dollarbiljetten voor gouden tip terrorist

Eén reactie op “Bush en Blair: ‘fouten’ in Irak, met video van aanslag

 1. Martin

  Inderdaad! De amerikanen moeten bank zijn!

  hahahaha.. fijn he propaganda!

  In 1942 zou je hebben geschreven dat de duisters bang moesten zijn.

  Journalisten zijn rare wezens tegenwoordig. Ze doen hun werk zo slecht dat andere beroepsgroepen zich kapotschamen

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.