Onderzoek naar Mohammed B. en AIVD

Even wat eigen zaken. Goeie dingen komen langzaam. De Tweede Kamer gaat waarschijnlijk besluiten dat er een onderzoek moet komen naar de houding van de AIVD ten opzichte van Mohammed Bouyeri voor de moord op Theo van Gogh.

Zo’n twee jaar geleden werkte ik als redacteur in het team van Katja Schuurmans en vooral Stan de Jongs documentaire Prettig weekend ondanks alles (recensie), en we kregen zo het donkerbruine vermoeden dat de AIVD Bouyeri liet lopen ondanks de dreiging die van hem uit ging, omdat de geheime dienst vreesde voor haar informatiepositie als hij werd uitgeschakeld. Er volgden wel wat kamervragen, maar serieus onderzoek kwam er niet.

Tot nu, want PvdA en VVD willen alsnog graag een onderzoek naar de vraag of de AIVD Bouyeri goed kende, in de gaten hield, en ooit als informant heeft gebruikt. Meer details hier op Erik de Vliegers webplok, over complotten gesproken. En koop dat boek van Stan de Jong + DVD met de documentaire aub, liefst via deze site als het even kan (zie links op deze pagina onder boekentips).

Meer strafonderzoek:
Deuss’ bank wel goede belegging
Het komt helemaal goed met Afghanistan
Hans Melchers hoofdsponsor aanpak journalistiek

Lees ook:Mijn eigen zaak: milieulobby houdt derde wereld arm
Lees ook:Door De Vlieger afgeperste kroegbaas sprak
Lees ook:Documentaire: VS zat zelf achter 9-11 (met video)
Lees ook:9/11: Wel vliegtuig te zien op beelden Pentagon
Lees ook:AIVD voorspelde problemen bedrijventerrein Venray

2 reacties op “Onderzoek naar Mohammed B. en AIVD

  1. birtanem

    ik vind het wel raar dat er wel een onderzoek gedaan word naar het terrorisme van VAN GOGH maar niet naar die van pim fortyun

      /   Beantwoorden  / 
  2. henk

    Sterker nog, de dierenactivisten zitten gewoon in de tweede kamer tegenwoordig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.