Cryptofoons voor kabinetsleden

De minister van Binnenlandse Zaken heeft nieuwe cryptofoons besteld voor kabinetsleden zodat telefoongesprekken niet zijn af te luisteren. Interessant dat de minister dat doet, want de rest van Nederland wordt aan zijn lot overgelaten. 

 

Althans, dat wordt gesteld door een overheidscommissie in het rapport Data voor Daadkracht. Opsporingsdiensten vragen ongebreideld informatie op van jan en alleman.

Maar de minister doet een goede aanschaf, cryptofoons zijn geen overbodige luxe. Nog niet eens zozeer vanwege buitenlandse spionnen, het zijn vooral de speurneuzen die doen wat ze willen.

Tap zetten op een telefoon maar geen gerechtelijk bevel? Dan zet de  agent de ptt-medewerker onder druk door te zeggen dat het een leven of doodkwestie is.

En uit een gepubliceerd onderzoek van een paar jaar geleden bleek dat politieagenten het als een 'secundaire arbeidsvoorwaarde' beschouwen dat zij voor privédoeleinden politiële databanken kunnen raadplegen, bijvoorbeeld voor het natrekken van de kentekengegevens van een auto.

Meer geheimen: 
Nieuw boek: Shell wilde Gronings aardgas goedkoop dumpen
Jim Rogers: Agriculture en Commodities

Lees ook:Sektelidmaatschap Marianne Thieme eindelijk ter discussie
Lees ook:Gemeente Amsterdam doet aan afpersen met de Bibob
Lees ook:Buma/Stemra en auteursrechten: ‘Pesterij’ na start procedure
Lees ook:Strebertjes helpen productiviteit omlaag
Lees ook:Amerikaanse leger in de prijzen voor homobom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.