AIVD voorspelde problemen bedrijventerrein Venray

Het gisteren verschenen jaarverslag van de AIVD geeft nog een klein nieuw inkijkje in de ontwikkelingen rond het sluiten van het biotech- bedrijventerrein in Venray. De bouw van dat terrein gaat niet door na de maandenlange terreur van dierenrechtenactivisten. De AIVD had Venray erop ‘voorbereid’. 

 

De AIVD meldt dat het de gemeentebestuurders van het Limburgse Venray de systematische stalking bestaande uit treiterij, bedreigingen, vernielingen en persoonsgericht geweld van dierenrechtenactivisten al had voorspeld. De AIVD schrijft:

In augustus 2007 werd in Appelscha een ‘animal rights gathering’ gehouden waar activisten uit verschillende landen besloten om de komende periode vooral nationaal actief te zijn. Het aantal grensoverschrijdende acties van de Anti-Dierproeven Coalitie (ADC) nam hierdoor af en de focus werd verlegd naar enkele Nederlandse bedrijven, waaronder het nog te bouwen ScienceLink, een cluster biotechnologie- en farmaciebedrijven in Venray. De ADC poogt de totstandkoming van ScienceLink te voorkomen.

De AIVD heeft de lokale autoriteiten van Venray voorgelicht over het te verwachten verloop van de campagne tegen ScienceLink, waarbij is aangegeven dat met vernielingen en bedreigingen rekening moest worden gehouden.

Vervolgens gebeurde er geen klap en werden de Venrayse politici net zolang lastiggevallen tot ze het hoofd in de schoot wierpen. Ben benieuwd hoe die voorbereiding eruit heeft gezien, want dit kan toch niet de bedoeling zijn geweest.

Zie ook:
Beursplein 5 belaagd door dierenactivisten
Vrees voor radicalisering dierenactivisme 

Lees ook:Team tegen radicale dierenactivisten geen oplossing
Lees ook:Onderzoek naar Mohammed B. en AIVD
Lees ook:Virtuele rat voor dierproeven
Lees ook:Mittal verjaagt opstandig personeel met muziek
Lees ook:Olie, coruptie en armoede lenen zich goed voor toneel – video

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.