Dexia: Crisis is volgende week voorbij

Awel, doorlopen mensen, hier is níets aan de hand! Terwijl Nout Wellink het glazenbolkijken heeft opgegeven, komt vanuit België uitstekend nieuws. Volgens Dexia is de recessie volgende week al voorbij!

De Belgische economie zal vanaf het tweede kwartaal weer gaan groeien, schrijft de door de staat nog net niet genationaliseerde bank in haar maandrapport over de wereldeconomie. Jacques De Pover, econoom van Dexia, waarschuwt voor overdreven pessimisme na de forse daling van de economische activiteit eind vorig jaar en begin dit jaar.

Dit blog mag dan niet van al teveel zwartkijken houden, Dexia heeft op dat gebied een nog veel grotere reputatie hoog te houden. U zoekt een boom? Kijk eens in de hemel! De Frans-Belgische bank kocht een aantal jaar terug Labouchere Koerslift op, een clickfonds waarbij argeloze consumenten leningen afsloten om met geleend geld aandelen te leasen. Ging prachtig, tot de beurs inzakte. Enfin.

Sindsdien is een klein leger advocaten jaar na jaar bezig om de schade te verhalen op de bank, en met succes. Maar u weet: in het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst.

Lees ook:Aandelenleaser Dexia knijpt ook Belgen af
Lees ook:Dexia dubbel de pineut in zaak Lernout & Hauspie
Lees ook:België laat Franse energiereus begroting opschonen
Lees ook:Geen straf voor oplichters in België
Lees ook:Durfkapitalisten jagen op familiebedrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.