Niet te doen dat daghandelen in aandelen Endemol

Ik heb vandaag weer eens een poging gedaan om de koersontwikkeling te voorspellen van het aandeel Endemol: conclusie er gebeuren hier rare dingen.

.

.

Zoals mijn vaste lezers wel weten heb ik hoge verwachtingen van het aandeel Endemol. Het bedrijf draait als in tierelier, zelfs in Polen, Frankrijk en ook in India! En daarbij wil moeder Telefonica van al haar aandelen af en dus is er achter de schermen een harde strijd gaande tussen diverse private equity fondsen, inhoudelijke mannen als John de Mol en Telefonica zelf.

Nu heeft beleggingsvriend Sjaak mij eens gewezen op de kans om te profiteren van de sterke koerswisselingen in het fonds. Er wordt soms gesmeten met de aandelen.

Een paar maanden terug fluctueerde de koers tussen 13 en 13,50 euro, nu schommelt het aandeel al een tijdje tussen 14,50 en 15.00 euro.

Deze maandag had ik via Alex.nl weer mijn vaste 2000 aandelen gekocht voor 14,46 euro. Naar ik dacht de laagste koers wat wel een beetje op het bord zou komen de komende maanden. En jawel hoor … de koers daalt de twee dagen daarna naar 14,39 euro, onder gemiddelde omzetten van 100.000 – 150.000 aandelen per dag.

Maar nu komt het: vandaag (woensdag) stijgt de koers rond het middaguur naar 14,79 euro, jep een mooie winst!

Op 14,80 euro liggen op dat moment 11 verkooporders met in totaal 23.000 aandelen en er wordt niet heel veel gehandeld, dus ik gooi al mijn aandelen eruit. De koers zakt daarna eigenlijk ook nog meteen naar 14,60 euro omdat er plotseling een kooporder van 15.000 stuks op 14,75 euro wordt teruggetrokken…! Ik blij, wat ben ik toch slim! Nettowinst in drie dagen: bijna 580 euro.

Helaas ben ik te krenterig en koop mijn aandelen (net) niet terug. Want wat gebeurt er na de bodem op 14,60 euro: de koers vliegt werkelijk weer omhoog. En des te hoger de koers, des te gemakkelijker worden grote pakketten aandelen uit de markt gehaald. Ook het grote blok van 23.000 aandelen op 14,80 euro vliegt weg. Ik balen want de koers stijgt binnen een uur naar 14,95 euro en ik heb ze niet. Weer niet.

Wie zit daar toch achter? Of wat zit daar toch achter? De banken die voor Telefonica de rest van de aandelen proberen te verkopen? Lekker even in een uurtje de koers flink opschroeven? Mag dat wel?

Het is in ieder geval niet kosjer wat hier gebeurt. Echte ervaren handelaren zullen op een dag als vandaag NOOIT en ik herhaal NOOIT 14,95 euro betalen voor aandelen die ook zeker voor 20 eurocent goedkoper zijn te krijgen. Handelaren die in een uur tijd 100.000 aandelen Endemol willen hebben, gaan echt niet blind Bestens orders de markt in gooien. Dat kan niet, dat is geldverspilling, of het is in ieder geval heel erg dom en amateuristisch. Er gebeurt zo vaak helemaal niets in het fonds, met een beetje geduld krijg je de aandelen echt aanmerkelijk goedkoper binnen.

Ze moeten een doel hebben om de koers tijdelijk omhoog te trekken, dat kan niet anders.

Maar goed het allervreemdste is natuurlijk dat koers vanaf 15.00 uur weer in een totaal onduidelijke glijvlucht begint. Slotkoers 14.75 euro. Huh? De potentiële kopers van Endemol zijn wakker geworden en verkopen Bestens?

Wat gebeurt hier? Maar nog belangrijker, waarom profiteer ik niet gewoon van het ritje van 14,60 naar 14,95 euro, binnen het uur. 2000 aandelen maal 35 eurocent winst = 700 euro min 100 euro kosten = 600 euro nettowinst. De loser van de dag: Jip Cohen.

Morgen weer een dag.

Meer Endemol:
John de Mol koopt nieuw Endemol bij elkaar
Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
Endemol draait helemaal niet lekker

Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Heeft John de Mol de aandelen Endemol al in bezit?
Lees ook:John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden
Lees ook:42% rendement op aandelen TomTom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.