Feyenoord in crisis: Pierre stapt op, Rottier ligt in bed

De Grote Kale Leider heeft het slecht de laatste tijd. Veel rumoer over de financien van Feyenoord, een onwaarschijnlijk verhaal over een mogelijke overname van de club en als klap op de vuurpijl: clubheld Van Hooijdonk stopt er na dit seizoen mee omdat hij geen lol meer heeft bij Feyenoord.

Eerst even het financiële verhaal.

Feyenoord wordt geleid door Jorien van den Herik, de GKL (Grote Kale Leider). Van den Herik heeft jarenlang fantastisch werk verricht, de club was begin jaren ’90 op sterven na dood na het debacle met HCS. Ondermeer met eigen geld en heel goed beleid werd de club gered. Ook stroomde het mooiste stadion van Europa weer vol met supporters en uiteindelijk werd de UEFA Cup gewonnen in het seizoen 2001/2002.

Misschien had Jorien op dat moment beter kunnen opstappen, dan was hij de rest van zijn leven de grote held van Rotterdam-Zuid geweest. Nu kan Van den Herik namelijk niet meer zomaar weg. Als hij de club nu verlaat wordt hij gezien als loser die het zinkende schip verlaat. De situatie is al zo erg dat Van den Herik voor zijn eigen veiligheid niet eens meer naar wedstrijden van zijn club komt.

Het schip is zinkende, de uitgaven zijn te hoog en de club speelt al jaren geen Champions League meer en dat scheelt 10 miljoen euro per jaar. De financiële situatie is daardoor allerbelabberts, de club stond zelfs onder curatele van de KNVB.

Het eigen vermogen was negatief en er was veel rumoer rond de geldstromen rond Feyenoord. Feyenoord gaat daarom vanaf dit seizoen de jaarcijfers op internet publiceren, en dat is absoluut noodzakelijk. De fans weten nu niet waar ze aan toe zijn. Feyenoord verkoopt bijvoorbeeld Kuyt en Kalou voor 25 miljoen euro, en besteedt slechts 3 miljoen aan Ajax-reserve Charisteas. Meer is niet mogelijk. Wat gebeurt er toch aldoor met het geld? Niemand lijkt het te weten. Zelfs ex-trainer Gullit heeft zich altijd verwonderd over de onduidelijkheid rond de financiële situatie.

En hier gaat het mis met de GKL, die de club altijd als dicator heeft geleid en nu een soort voorzitter van de Raad van Commissarissen is. Hij wil zelf geen verantwoording afleggen, want dat is aan de directie. Als Van den Herik nu nog altijd een transparant beleid had gevoerd en openheid van zaken had gegeven, dan was de situatie niet zo uit de hand gelopen. De fans snappen dan echt wel dat je als Nederlands club af en toe je topspeler voor veel geld moet verkopen, om daarna met talenten weer naar de top te gaan.

Nog even voor de duidelijkheid: de vereniging Feyenoord is niet de eigenaar van het prachtige stadion. Het bezit van de club is vooral de 11 spelers op het veld, de historie van de club en het prachtige shirt. De Kuip wordt gehuurd, voor veel geld.

Over Steven Rottier van Davilex kunnen we kort zijn: een hoax! De man ligt nu al van de stress in het ziekenhuis, zijn familie heeft hem in bescherming moeten nemen. Hij is ingestort en opgenomen.

Rottier heeft zeker plannen gehad met Feyenoord, zoals onthuld door Johan Derksen en bevestigd door voorzitter Sietze Veen van De Graafschap, de club waar Davilex nu de hoofdsponsor van is.

Maar door het vroegtijdig uitlekken van de plannen is er geen serieuze financiële partij meer bereid om zijn nek uit te steken, het momentum is voorbij. Helaas voor Feyenoord, de fans en de GKL die een fraaie aftocht wel kan vergeten.

Rottier is overigens al eens eerder bezweken van de stress, als twintiger. Davilex ontkent daarbij de plannen, ze vinden het zelfs schadelijk voor het bedrijf. Feyenoord heeft ook nog met niemand gesproken, en zelfs Gerard Cox kan zijn plannen om voorzitter te worden weer in de ijskast zetten…

En nu het bij de club allemaal nogal matig draait, geeft clubheld Van Hooijdonk, aan de vooravond van dé klassieker tegen Ajax de laatste zet richting het ravijn.

Uit de Sportweek van vandaag:

“Ik heb altijd gezegd dat er twee redenen zijn die mij konden doen besluiten te stoppen. A: fysieke gesteldheid. Of B: genot. Ik kom alle fitheidtesten nog makkelijk door, dus dan is het B, hè.”

Jammer!

Overigens hierbij nog even de officiële reactie van de woordvoerder van Davilex van maandagmiddag:

Het verhaal over een mogelijke ‘suikeroom’ voor Feyenoord is volledig uit de lucht gegrepen. Dat zegt maandag Peter Eijman, woordvoerder van het softwarebedrijf Davilex uit Houten. De oprichter en directeur van deze firma, Steven Rottier, zou volgens recente berichten in de media de nieuwe sterke man bij de Rotterdamse volksclub worden, als opvolger van de veel bekritiseerde preses Jorien van den Herik.

"Niets van waar. Wij weten helemaal van niets. Dit is zowel voor de heer Rottier als voor Feyenoord een heel vervelende en kwalijke zaak. Ook ons bedrijf Davilex ondervindt hiervan onnodige schade. We hebben nog geen idee hoe en wie dit bericht de wereld in heeft geholpen. Dat onderzoeken we nog”, zei de verontwaardigde Eijman, directeur van Voordeelshop, een van de bedrijven van Rottier.

Eijman: "Ik ben het hele weekeinde bezig geweest met deze betreurenswaardige zaak. Ik hoop dat we snel duidelijkheid kunnen krijgen hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het hele verhaal slaat werkelijk nergens op.”

En hier nog een briljant stukje uit BN De Stem:

Rottier was bezig met bod Feyenoord’

Door Hans Leber

Dinsdag 17 oktober 2006 – ROTTERDAM – De soap rond Feyenoords mogelijke ‘suikeroom’ Steven Rottier bereikte gisteren haar hoogtepunt. Na een dag van ontkenningen, bleek dat er ‘misschien toch wel een bod in voorbereiding was’, aldus Davilex-woordvoerder Peter Eijman.

Gaandeweg de maandag bleek dat Steven Rottier niet zozeer Feyenoord, maar vooral zijn eigen bedrijf Davilex in opperste verwarring had achtergelaten. Want uiteindelijk moest Eijman, na een dag van ontkenningen, erkennen dat er wel degelijk iets speelde. Eijmans grootste probleem: Rottier is onvindbaar. „Ik heb in de loop van de dag van familie en anderen begrepen dat er wel degelijk iets aanstaande was. Voor zover ik heb gehoord, zijn buitenlandse investeerders afgehaakt nadat het nieuws over het bod dat zij samen met Rottier zouden doen vrijdagavond uitlekte.“ Eijman, zelf directeur van één van Rottiers bedrijven, zit geweldig met de zaak in zijn maag. „We konden niet geloven dat Steven hierbij betrokken was. En we konden het hem niet vragen, niemand kon hem bereiken.“

De Davilex-woordvoerder wil niet ingaan op een gerucht als zou Rottier door geestelijke gezondheidsproblemen, ontstaan door het mislukken van het bod, niet meer kunnen reageren. Volgens VI-hoofdredacteur Johan Derksen, gisteravond tijdens Voetbal Insite, is Rottier geheel van slag opgenomen in een ziekenhuis. Derksen meldde vrijdagavond in het tv-programma Voetbal Insite dat Rottier met een groep investeerders Feyenoord wilde ‘overnemen’.

Bij Feyenoord was er dit weekeinde, en ook gisteren, slechts één reactie: ongeloof. Voor Feyenoords directeur Chris Woerts is het verhaal Rottier voorlopig afgelopen. „Als er iemand komt met goede ideeën voor Feyenoord, staan we daarvoor open. Maar dat bespreken we niet via de media.“ En over Rottier zelf: „Het is een Feyenoord-fan, iemand die de club wilde helpen. We gaan, al was het uit menselijk opzicht, met hem praten als hij uit het ziekenhuis is.“

Lees ook:
Davilex directeur slaat toe in de Kuip

En op rijnmond.nl: Steven Rottier heeft wel degelijk een bod op Feyenoord voorbereid.

Lees ook:Davilex directeur slaat toe in de Kuip
Lees ook:Geld verdienen is glad ijs voor oude schaatsers
Lees ook:Ajax wil evenementenpaleis Arena kopen
Lees ook:Solliciteren op Wall Street moet niet zo (video)
Lees ook:UEFA-loting FC Groningen gunstig voor tv-rechten

Eén reactie op “Feyenoord in crisis: Pierre stapt op, Rottier ligt in bed

  1. feyenoordinhethart

    goede beslissing van pierre had hij een jaar eerder moeten doen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.