John de Mol ramt de koers van Endemol naar beneden

Het is niet zo heel moeilijk om de koers van Endemol flink te laten dalen, dat bleek vandaag weer eens.

.

.

Nadat er vanochtend in het eerste uur precies 1 aandeel werd omgezet in stukken van de pretfabriek, begon de koers aan een gestage daling.

Aan alle professionele beleggers die dit wijten aan Amerika, hogere olieprijzen, ellende in Noord-Korea: gelul de koers wordt gemanipuleerd.

.

.

Plaatje: de koers, bieden en laten om 17.30 uur

De strijd tussen de verkopers: Telefonica en haar banken en de kopers: de media-ondernemers en hun banken is werkelijk fascinerend.

Zoals mijn vaste lezers, het zijn er meer dan de 500 bij DWV-AFC…, al weten volg ik de koers nauwgezet, want ik verwacht nog dit jaar een overname van het zeer goed draaiende bedrijf. Ook daarom heb ik vandaag zeker ieder kwartier weer via alex.nl gekeken naar de actuele koers; de orders bieden en de orders laten.

Eigenlijk werden vandaag ALLE bied-orders, beginnend rond de 14.50 euro en zakkend tot 14.30 euro uit de markt genomen, met het leek wel onbeperkt aanbod. Het cummulatief volume steeg daarop gestaag.

Let wel de koers daalde en steeds werden er meer aandelen aangeboden. Het tegenovergestelde van een normale marktwerking. De koers daalde en iedereen die aandelen wilde kopen, kreeg ze, hoe laag de koers ook stond. Bizarre.

Af en toe stond er een order ‘laten’ die wel flink hoger was dan markt. Gek genoeg werd deze nooit uit de markt genomen, er was nooit een bieder ‘bestens’, alleen aanbieders ‘bestens’.

Alleen orders, maakt niet uit hoe groot, die flink lager lagen werden meteen gevuld met aandelen. De verkoop geschiedde altijd ‘bestens’.

Bestens wil overigens zeggen dat je tegen de bank zegt: verkoop of koop mijn aandelen maar tegen de koers van het moment. In feite betekent dit dat je bied- of laatkoersen uit de markt neemt. Erg amateuristisch, een beetje Rabobank Breda zeg maar.

Foto: Joscelyne, de dochter van BB-ster Tanja van vorig jaar, viert vandaag (woensdag) haar eerste verjaardag. Joscelyne is het eerste BB-kind ooit.

Er was vandaag geen enkel zuchtje nieuws over de pretfabriek uit Aalsmeer, nou ja het kindje van BB-Tanja wordt morgen 1 jaar, maar de omzet lag op 500.000 aandelen, een factor 5 hoger dan normaal.

Maar goed, beste lezert, u gelooft me natuurlijk toch niet, ik ben niet onafhankelijk, want ik heb de aandelen zelf en baal van iedere koersdaling, dat klopt, maar hier het ultieme bewijs:

Aan het eind van de dag vandaag, de koers was al flink gezakt, kwam er opeens een order van 43.000 aandelen op markt. Je had de aandelen de hele dag kunnen verkopen op zeker 14,40 euro, misschien zelfs 14,55 euro maar nee je biedt ze aan op 14,20 euro…. Dat doet niet één professionele belegger, echt niet, en ook geen kluns, want het gaat hier wel ff om een half miljoen euro aan waarde en niemand geeft 10.000 tot 15.00 euro euro kado.

Dit kan maar een ding betekenen: de koers moet omlaag, en wel nu! Het is fascinerend, wat een wereld.

Voor mij overigens wel het signaal geeft dat de biedingen nu in een eindfase zijn, want wat is er uiteindelijk leuker om te zeggen dan: Cyrte Investments (John de Mol) biedt 16 euro per aandeel: een premie van ruim 12 procent op de laatste slotkoers.

PS. bijkomend voordeel van dit gehussel, gesjoemel en hebben we nog wat andere Joodse termen: als de dagelijkse omzet dit jaar op dit hoge punt blijft liggen, dan is Endemol volgend jaar sowieso een Midkap-fonds, waardoor veel portefeuille-houders het fonds moeten opnemen en de koers vanzelf stijgt. Maar goed dit zou pas ingaan op 1 maart 2007.

Zie het maar.

PS: wat een kudt-interview (zie 6-10) van John de Mol door Arnie, Reinout Oerlemans. Als je nu echt geen originele vragen kan bedenken Arnie, stop er dan alsjeblieft mee.. Tsjonge ik wist echt alles al, er zat geen zuchtje nieuws in.

Lees ook: Kom maar door John, ik heb de Endemolletjes binnen

Lees ook:Niet te doen dat daghandelen in aandelen Endemol
Lees ook:Mi Amigo: De vriendendienst van John de Mol
Lees ook:Aandelen Endemol: godverdegodver, ik heb ze niet
Lees ook:Heeft John de Mol de aandelen Endemol al in bezit?
Lees ook:Big Brother-bedenker John de Mol in Britse telecom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.