Solliciteren op Wall Street moet toch met video

Vorige maand lekte een videosollicitatie uit van ene Aleksey Vayner, die bankier wilde worden op Wall Street. De video is een nogal genante egocentrische en narcistische vertoning. Daarmee komt dus een perfecte investmentbanker naar boven drijven, en daarom maakt Morgan Stanley er nu een prijsvraag van.

Vayner filosofeert op hoogdravende wijze over succes en schept op over zijn atletische en dansvermogen. Dat verdient navolging, dacht het promotieteam achter een nieuwe film met acteur Will Smith. Met medewerking van Morgan Stanley maken voor één keer ook gelukszoekers zonder uitmuntende cijfers aan een gerenommeerde universiteit een kans, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Behalve bij Morgan Stanley bieden ook ondermeer Gap, NBC, Sony en de NFL stageplekken aan voor videosollicitanten. Voor de journalisten zijn de aanmeldingen bij People, een groot Amerikaanse weekblad, nog wel aardig. Sommige van deze sollicitaties liegen er ook niet om qua hoogdravendheid, maar zijn over het algemeen een stuk saaier dan die van Vayner.

De videosollicitatie van Vayner is hier nog eens te zien. Hier enkele commentaren van de Amerikaanse televisie:

Meer Wall Street:
Fentener van Vlissingen hielp foute bedrijven in WO2
JP Morgan roept weer op tot brandhaardbeleggen
Hedge fund-belegger blijkt goede pokerspeler

Lees ook:Solliciteren op Wall Street moet niet zo (video)
Lees ook:Het is gedaan met de stijgende beurskoersen
Lees ook:JP Morgan roept weer op tot brandhaardbeleggen
Lees ook:Verenigde Staten stuurt soldaten naar West-Afrika
Lees ook:Wapenhandelaar Bredenkamp de pineut in Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.